Mersin’de yaz mevsiminin gelmesiyle kentin simgesi haline gelen palmiye ağaçları, daha sağlıklı büyümesi, gençleştirilmesi ve herhangi bir hastalık riski oluşturmaması için budanıyor.

Mersin’de palmiye ağaçları budanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler kent estetiği ve şehir peyzajı kapsamında budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha temiz ve daha yeşil bir Mersin misyonu ile çalışmalarını devam eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler rutin budamalarından biri olan palmiye ağaçlarında budama yaptı. Ekipler, Mersin’in simgesi haline gelen palmiye ağaçlarının daha sağlıklı büyümesi, gençleştirilmesi ve herhangi bir hastalık riski oluşturmaması amacıyla budama çalışmalarını yaz ve kış olmak üzere 2 kere gerçekleştiriyor. Hem trafiği aksatmamak, hem de oluşabilecek bir kaza riskinin önüne geçmek için trafiğin ve kalabalığın yoğun olmadığı saatlerde çalışmalarını sürdüren ekipler, son olarak merkez sahil bandında yer alan İnönü Bulvarı’nda budama işlemlerini tamamladı.

"Budama çalışmalarına hız verdik"
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığında budamadan sorumlu saha kontrol mühendisi Zeliha Mecit, budama işlemlerinin palmiye ağaçlarının gelişimini desteklemek ve formuna uygun çiçeklenmesinin sağlamak amacıyla tekniğine uygun bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Yaz mevsiminin gelmesiyle budama çalışmalarına hız verdiklerini belirten Mecit, "Son olarak İnönü Bulvarı’nda çalışmalarımız devam ediyoruz. Budama yaparken trafiğin yoğun olmadığı ve insanların alanı çok fazla kullanmadığı günleri tercih ediyoruz" dedi.
Palmiye ağaçlarında budamanın en elzem bakım tedbiri olduğunu kaydeden Mecit, şöyle devam etti:
"Palmiyelerde senede 2 defa budama yaparız. Yaz aylarında tohumlarının çiçek kurularının toplanmasıyla etrafa bir polen saçması ve bir rahatsızlık oluşturması söz konusu olur. Bunu gidermek için özellikle yaz aylarında palmiye budamayı tercih ediyoruz. Bundan sonraki periyotta bir de kış öncesi budama yapacağız."
OGÜNhaber