Kepez Belediyesi, Kuzeyyaka Mahallesi’nde 2552 Sokak’ta bulunan 3 bin 897 metrekare büyüklüğündeki parkı, baştan sona yenileyerek daha güvenli ve konforlu hale getirdi.

Kepez’in parkları yenilenerek konforlu ve güvenli hale geldi


Kepez Belediyesi, oturma mobilyaları, çocuk oyun grupları, spor alanları, bitki örtüsü zarar gören mahalle parklarını, bakım ve onarım çalışmasıyla yenilemeye devam ediyor. İlçede son 5 ay içerisinde 7 mahalle parkı, bakım ve onarım çalışmasıyla baştan sona yenilendi. Kuzeyyaka Mahallesi’nde, 2552 Sokak’ta bulunan 3 bin 897 metrekare büyüklüğündeki yeşil alan yenileme çalışması yapılan 8’nci park oldu. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parkın zarar gören oturma mobilyaları, çocuk oyun grubu, spor kondisyon aletleri, spor sahası ve zeminin onarımını yaptı.

Park baştan sona yenilendi
Zarar gören banklar, dörtlü piknik masaları sökülerek, yerlerine yenileri yerleştirildi. Lokal onarımlarla kamelya, bank ve masaların zarar gören bölümleri kaldırıldı. Çimleri biçilen mahalle parkında yer alan ağaçların uzayan dalları budandı. Parkın zaman içerisinde topraklaşan bölümlerine yeniden çim tohumu atıldı. Oturma mobilyaları, kondisyon aletleri, çocuk oyun grupları yeniden boyandı. Kırılan bordür taşları ile zemindeki travertenler, kilit taşları ile spor sahasının çevresindeki tel çitler, potalar tamir edildi. Eskiyen çöp kutuları yenileriyle değiştirildi.

“Kepez için en güzel hizmeti yapacağız”
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, parkları gezerek bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışanlarına kolaylıklar dileyen Başkan Kocagöz, geçtiğimiz hafta mahallelerde değişim ve dönüşümü başlattıklarını hatırlattı. Bu değişim kapsamında Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki parkta bakım ve onarım çalışması başlattıklarını söyleyen Kocagöz, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, kullanım ömrünü tamamlayan, kent mobilyaları eskiyen parkımızı baştan sona yenileyerek, çocuklarımız için güvenli ve konforlu hale getirdi. Kepezli hemşehrilerim hizmetin en güzeline layık. Biz de halkımız için en güzel hizmetleri yapıyoruz. 68 mahallemizin tamamına hak ettiği hizmeti vereceğiz. Mevcut mahalle parklarımızı, yatırım planlaması kapsamında yenilemeye devam edeceğiz” dedi.
OGÜNhaber