Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda açıldı. Hükümlülerin el emeği ürünleri sergileniyor. Hükümlüler, geleceğe hazırlanıyor ve maaş alıyor.

İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, İstanbul'da kapılarını açtı

Hükümlülerin eserleri, Özgürlük Meydanı'nda sergileniyor
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda açıldı. Fuarda farklı ceza infaz kurumu bünyesinde hükümlü ve tutuklular tarafından üretimi yapılan el emeği, göz nuru ürünler sergileniyor.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kapılarını açtı. 42 iş yurdunda üretilen el emeği, gözü nuru ürünün sergilendiği fuarda birbirinden güzel ürünler sergileniyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, İş Yurtları Kurumu'nda görevli Hakim Neslihan Gedikbaş ve Breaking News Turkey sunucusu Elif Tayhan, fuar alanındaki stantları tek tek gezerek ürünleri inceledi. Başsavcısı Hüseyin Gümüş ve Hakim Neslihan Gedikbaş, fuar hakkında Breaking News Turkey’in sorularını da yanıtladı.

Gümüş: Hükümlü ve tutukluları geleceğe hazırlıyoruz
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, "Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda hükümlü ve tutukluların göz nuru ile yaptıkları el emeği ürünler vatandaşımızın beğenisine sunuluyor. Her bir ürünün kendine göre özelliği ve hikayesi var. Her stantta harika ürünler var.

Ancak bu fuar bir alışveriş etkinliği değil, bu fuar geleceğe umutla bakan, gelecek için planlar yapan ama halen cezaevinde hükümlü ve tutuklu olan vatandaşların el emekleri ve göz nuru ile yaptıkları ürünlerin sergilendiği, vatandaşın beğenisine sunulduğu ve pazarlandığı bir fuardır.

Hükümlü ve tutukluların, vatandaşlarla buluşması da sağlanıyor. Bakanlığımızın hükümlü ve tutukluları, özgürlüğe kavuşma süreçlerinde topluma yararlı birey olmaları yönünde destekleri, yönlendirmeleri, meslek edindirmeleri sonucunda iş atölyelerinde üretilen ürünler burada sergileniyor.

Bizler hak ve adaletin sağlanması yolunda hakim, savcı ve tüm yargı çalışanları olarak yargı hizmeti sunmaya devam ederken, diğer yandan Bakanımız Yılmaz Tunç'un önderliğinde, tüm Bakanlık ve teşkilat birimleriyle, hükümlü ve tutuklularla el birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bize önderlik ve rehberlik eden başta Bakanımız Yılmaz Tunç olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gedikbaş: Hepsine maaş veriyoruz
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kurulan fuardan sorumlu olan İş Yurtları Kurumu'nda görevli Hakim Neslihan Gedikbaş, "İş Yurtları Kurumu, hükümlü ve tutukluların cezalarını infaz ederken, var olan mesleklerini geliştirmek veya meslek sahibi edindirerek, topluma yeniden kazandırmayı amaç edinmiş bir kurumdur. Adalet Bakanlığı'na bağlı özel bütçeli bir kuruluştur. Şu an bu fuarda 42 iş yurdumuz var.

Hükümlü ve tutuklulara 200'den fazla iş kolunda meslek sahibi olmaları için yardımcı oluyoruz. Bu eğitimleri alanında uzman eğitimciler tarafından yapıyoruz. Yine ustalık, çıraklık ve kalfalık gibi belgeler de veriyoruz.

Hükümlüleri meslek edindirirken ücretsiz çalıştırmıyoruz, hepsinin maaşı oluyor. Özel sektörden gelen bazı firmalar da bizimle çalışmak istiyor, onlarla da çalışmalar yapıyoruz. Aldıkları maaşlarla, ailelerine yardım da edebiliyorlar. Hayatı boyunca çalışmamış hükümlü ve tutuklularımız da var, onlar da sabah işe gider gibi uyanıp, atölyelere gidiyorlar ve çalışma disiplinini öğreniyorlar.

Çalışmalarımız büyüyerek devam ediyor, birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu yıl hedefimiz 9 fuara ulaşmak, inşallah devam edeceğiz. Türkiye çapında 425 cezaevi var, 368'inde iş yurdu var. Her iş yurdunda da faklı ürünler üretiliyor" ifadelerini kullandı.
OGÜNhaber