İlk ulusal "Çevre Eğitimi Kongresi" Antalya’da düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü (ENSTİTÜSU), 10-12 Şubat 2025 tarihlerinde Antalya'da "Sürdürülebilir Gelecek için Çevre Eğitimi Kongresi" düzenleyecek.

TÜRÇEV ve ENSTİTÜSU'dan yapılan ortak açıklamaya göre, yurt dışından da katılımlarla Nirvana Cosmopolitan Convention Center'da gerçekleştirilecek kongre, Türkiye'nin ilk ulusal çevre eğitim kongresi olma özelliğini taşıyor.

Çevre bilincinin sağlanması ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenecek etkinlik, bilim insanları, kamu ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, eğitimciler, öğrenciler ve çocukları bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımı yapmalarını sağlayacak bir platform sunmayı hedefliyor.

Uluslararası işbirlikleri ve projelerle bilim insanlarının arasında bilgi paylaşımının güçlendirilmesinin planladığı kongrede, 20 farklı tema doğrultusunda, disiplinler arası oturumlarda bilimsel çalışmalar ve uygulama örnekleri sunulacak.

Çevre TV tarafından canlı olarak yayınlanması planlanan ve 10-12 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan kongreye, çevre bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin desteklenmesi adına bildiri göndermek için son tarih 20 Ekim 2024 olarak belirlendi.

OGÜNhaber