İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Vali Okay Memiş, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'ı ziyaret etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ı ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve AFAD Başkanı Memiş'in Diyarbakır programına, Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve kurum müdürleri eşlik etti.
 
Ziyaret kapsamında Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve AFAD Başkanı Memiş, Vali Zorluoğlu'nu makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Ardından İçkale Toplantı Salonu'nda bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
 
Toplantıda 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası etkilenen illerden olan Diyarbakır’da afet sonrası yürütülen çalışmalar ele alınarak konut çalışmalarına ilişkin detaylar paylaşıldı. Yetkililerce, bölgede şu ana kadar sözleşmesi imzalanan 12.495 konuttan 4.366'sının kurası çekildiği ve yapımının tamamlandığı, bu konutlardan 3.290'ının hak sahiplerine verilmek üzere AFAD'a teslim edildiği ifade edildi. AFAD tarafından hak sahiplerine anahtarları teslim edilen 3.290 konutun 1.000'ine aileler taşınırken, 774 konutta ise hak sahipleri fiilen ikamet etmeye başladığı belirtildi.
 
Konutların yanı sıra okul, sağlık ocağı, ibadethane, ticaret alanları, park, yeşil alan, spor alanları ve pazar yerleri gibi sosyal donatı alanlarının inşaatının da devam ettiği bölgede altyapı çalışmalarının da hızla ilerlediği kaydedildi. Yol, atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik, doğalgaz ve Telekom altyapı işlerinin %90'ının tamamlandığı, ilk 6.040 konut için tüm altyapı çalışmalarının Eylül ayı sonunda bitirilmesinin planlandığı belirtildi.
 
Toplantı sonrasında heyet, Bağlar İlçesi Oğlaklı mevkiinde bir kısmı tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen ve hak sahiplerince ikamet edilen, bir kısmının ise inşa çalışmalarının devam ettiği Oğlaklı Deprem Konutları inşaat alanını ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve beraberindekiler, yetkililerden brifing aldıktan sonra Kalıcı Deprem Konutları'nda ikamet eden bir aileyi evlerinde ziyaret etti. Aile fertleriyle sohbet eden heyet, taleplerini dinledi.
OGÜNhaber