Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrenci yemekhanesine kurulan engelli asansörünün çalışmasını kullanarak test etti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü, engelli asansörünü test etti

Tuncer, “Engelsiz Hacettepe hedefimize hızla ilerliyoruz” dedi.Engellilerin günlük faaliyetlerinde karşılaştığı problemleri ortadan kaldırmada duyarlı bir tavır sergileyen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, engellilerle ilgili ihtiyaç duyulan eksiklikleri ortadan kaldırıyor. Bu eksende Hacettepe kampüslerinde bulunan yemekhanelerde, kongre merkezlerinde, yurtlarda ve yollarda engellileri rahat ettirecek hizmetler devreye sokuldu. Son olarak Sıhhiye Kampüsü’ndeki öğrenci yemekhanesine engelli asansörü kuruldu. Asansörü Rektör Prof. Dr. Tuncer kullanarak test ettikten sonra, “Bu hizmetler engelli mensuplarımız için çok önemli. Onların engelsiz bireyler olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye azami gayret gösteriyoruz. ‘Engelsiz Hacettepe’ hedefimize hızla ilerliyoruz. Zaman zaman onlarla bir araya gelerek dertleşiyoruz” dedi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Esenkaya da, engellilere yönelik ‘İlk Günden El Ele’ projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildiğini, geçen yıl kayıt haftasında üniversiteyi yeni kazanan engelli öğrencilerle tanışarak iletişim bilgilerinin alındığını ve engelli öğrenci biriminin tanıtıldığını kaydetti. Esenkaya, “Engelli öğrencilere ek engel yaratamayacak uygun sosyal ortamlar yaratmanın bilinciyle, engelsiz yaşama adapte edilmiş fiziki ve sosyal koşulların oluşturulması önceliklerimiz arasında” diye konuştu.

Hacettepe, engellilerin topluma etkin ve sorumlu olarak katılımına olanak sağlamasının çağdaş bir yükümlülük olduğu bilinciyle 2006’da Engelsiz Hacettepe Komisyonu’nu (EHK) kurdu. Yine 2006 yılında Üniversite Senatosu’nun aldığı kararla Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi faaliyete geçti. Merkez, tüm engelli Hacettepelilerin, Türkiye'de yaşayan engelli bireylerin bilgi ve becerilerini en etkin şekilde kullanarak eğitime, öğretime, sosyal yaşama ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılımlarına destek olmayı amaç edindi. Ayrıca, bilimsel araştırmaları ve etkinlikleri gerçekleştirmek ve konu ile ilgili geliştirilecek planlamalara, stratejilere ve politikalara katkı sağlamayı hedefledi.

OGÜNhaber