Gizli Servis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD'de eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminin yaklaşık 3 dakika öncesine ait, saldırgan Thomas Matthew Crooks'un ateş ettiği çatıda koşan "birini" gösteren yeni görüntülere yanıt verdi.

Gizli Servis'ten Trump'a suikast girişimine ait yeni görüntülere yanıt

İSTANBUL (AA) - Gizli Servis ve FBI, Fox News Dijital'in Trump'a suikast girişimi sırasında yaralanan James Copenhaver'dan elde ettiği ve Crooks'un ateş ettiği çatıda koşan "birini" gösteren görüntüler hakkında Fox News'e açıklama yaptı.

  • ABD başkan adayı Trump'a silahlı saldırı
  • Trump'a suikast girişiminde bulunan Crooks'un kayıtlı Cumhuriyetçi olduğu ortaya çıktı
  • Trump, saldırı esnasında başını hafifçe sağa çevirmesiydi ölmüş olabileceğini belirtti
  • ABD'de başkan ve başkan adaylarına suikastlar
  • ABD Gizli Servisi: Trump'a suikast girişimiyle ilgili soruşturmaya destek vereceğiz
  • FBI: Trump'a suikast girişiminden 2 saat önce zanlı alanda 11 dakika dron uçurdu
  • Anket: Trump'a suikast girişiminden sonra çoğu ABD'li, Gizli Servis'e güvenmiyor

Gizli Servis'ten yapılan açıklamada, "Trump'a yapılan suikast girişimi öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yaşandığını anlama ve bunun bir daha yaşanmamasını sağlama konusunda kararlıyız. Buna Kongre, FBI ve diğer ilgili soruşturmalarla tam işbirliği de dahildir." ifadeleri kullanıldı.

FBI'dan yapılan açıklamada ise görüntülerden haberdar olunduğu kaydedildi.

Açıklamada, konuya ilişkin başka bir yorum yapılmadı.

Suikast girişiminden dakikalar öncesine ait yeni görüntüler

Trump'a yönelik suikast girişiminin dakikalar öncesine ait sosyal medyada yayılan yeni görüntülerde, zanlı Thomas Matthew Crooks'un ateş açtığı çatıda koşan biri görüntülenmişti.

Trump'a suikast girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramış, mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından teşebbüste bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Suikast girişimi sırasında mitinge katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybetmiş, James Copenhaver ve David Dutch yaralanmıştı.


Muhabir: İbrahim Hamdi Hacıcaferoğlu,Nuri Aydın

OGÜNhaber