Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Tarımsal Üretimin Planlanması kapsamında; şube ve ilçe müdürleri ile tarımsal üretim birim sorumlularına tarımsal üretimin planlaması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Eskişehir’de tarımsal üretimin planlama toplantıları devam ediyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün de hazır bulunduğu söz konusu bilgilendirme toplantısında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak tarafından tarımsal üretimin planlanması ve yeni tarımsal destekleme modeli hakkında sunum yapıldı. Sayın Toprak yapmış olduğu bilgilendirme toplantısında; 2024-2025 üretim döneminden itibaren yeni bir planlama sistemine geçileceğini belirtti. Yeni modelle birlikte, çiftçilerin üretim döneminden önce hangi ürünlere ne kadar destek alacaklarını önceden bilme imkânı elde edeceklerini ve 2025 yılına ait desteklerin ise kısa süre içinde açıklanacağını duyurdu. Yeni destekleme modelinin, çiftçilerin üretim planlamalarını daha sağlıklı bir şekilde yapmalarına imkân tanıyacağını ve tarımsal üretimde daha verimli bir sürecin önünü açacağını sözlerine ekledi. Toplantı yapılan sunum ve bilgilendirmenin devamında karşılaşılabilecek sorun ve problemler ile çözüm önerileri hakkında karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.
Toplantının ardından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi(TAKE) kapsamında yürütülen “Eskişehir’de Domates Bereketi” ve Eskişehir’de Yağlık Ayçiçeğini Yaygınlaştırıyoruz” projeleri kapsamında hayata geçirilen üretim alanlarını gözlemlemek amacıyla Tepebaşı ilçesindeki çiftçilerin tarlalarına ziyaretler yapıldı.
Yapılan ziyarette çiftçilerin Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi(TAKE) kapsamında gerçekleştirdikleri üretimden çok memnun oldukları gözlendi. Sahada yapılan gözlemler sonucu proje ile gerçekleştirilen gerek domates gerekse de ayçiçeği üretiminde verim düzeyinin çok iyi durumda olduğu görüldü.
OGÜNhaber