Tarihi bir şehir olan Erzurum gezip görmeniz gereken pek çok yer bulundurmaktadır.

Erzurum'da tarihi mekanlarda bir gün

Erzurum gezilecek yerler üzerine fikir sahibi olmak, şehre geldiğiniz zaman bunları tek tek dolaşmanıza olanak vermektedir. Böylece bölgenin tarihini ve kültürünü daha yakından tecrübe etme olanağı bulabilirsiniz.

Gezip görülecek yerler arasında medreselerde, kış turizmi imkanı veren Palandöken’e kadar pek çok yer bulunmaktadır. Erzurum uçak bileti almadan önce bunlar üzerine bir fikir sahibi olmak, planlı bir şekilde dolaşmanıza yardımcı olmaktadır.

Erzurum'da Kış Sporları Keyfi

Erzurum kış tatili için gelmişseniz Palandöken bu kapsamda ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. Erzurum, sert kış iklimi ile ünlüdür ve Türkiye'nin önde gelen kış tatili destinasyonlarından biri olan Palandöken Kayak Merkezi'ne ev sahipliği yapmaktadır. 3125 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağı eteklerinde yer alan bu kayak merkezi, 6 aylık uzun bir kayak sezonuna sahiptir ve 1993 yılında açıldığı günden itibaren hem yerli hem de yabancı binlerce turisti ağırlamıştır.

Dünya standartlarına uygun olarak tasarlanmış olan kayak pistleri, aynı anda 12.000 kişinin kayak yapabilmesine olanak tanır. Merkezde 10 telesiyej, 2 baby lift, 1 teleski ve 1 gondol lift gibi teknik imkanlar da bulunmaktadır. Ejder Tepesi olarak bilinen ve telesiyejlerle ulaşabileceğiniz 1000 metre yükseklikteki bölge, muhteşem panoramik kış manzaralarının tadını çıkarmanız için idealdir. Ayrıca Erzurum kış tatili yapmak için gelenlere her yaş grubuna hitap eden kayak ve snowboard eğitimleri de sunulmaktadır.

Erzurum gezilecek yeler arasında Palandöken Kayak Merkezi, Alp disiplini ve snowboard için özel pistlere sahiptir ve yıl boyunca dağcılık, yamaç paraşütü, paintball gibi birçok etkinlik düzenlenir. Ayrıca kış aylarında rehberli kar yürüyüşleriyle Palandöken Dağı'nın zirvelerini keşfedebilirsiniz. Turistik olanakları oldukça gelişmiş olan bu merkezde kayak otellerinden ekipman kiralama hizmetlerine, kaliteli restoranlardan kafelere kadar birçok seçenek bulunmaktadır.

Erzurum Mutfağı: Uçak Bileti ile Lezzeti Keşfet

Türk mutfağı oldukça zengin olup her şehrin kendine özgü tatları vardır. Erzurum lezzetleri de bu kapsamda mevcuttur.

Bunların arasında,
• Aşotu Çorbası
• Cağ Kebabı
• Erzurum Kesme Çorba
• Lor Dolması
• Çiriş
• Patatesli Borani
• Su Böreği
• Erzurum Ketesi

Gibi pek çok tat vardır. Erzurum uçak bileti almadan önce bunların ne olduğuna daha ayrıntılı olarak bakabilir, böylece damak zevkinize en uygun tatları keşfedebilirsiniz.

Erzurum'da Doğanın ve Kültürün Kalbinde Bir Yolculuk

Erzurum tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile bilinmektedir. Doğal güzellerini de merak ediyorsanız, Tortum Şelalesi onlardan bir tanesidir.

Erzurum'un öne çıkan doğal harikalarından biri olan Tortum Şelalesi, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 3. büyük şelalesi olmasıyla dikkat çekmektedir. 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliği ile muhteşem bir manzara sunan Tortum Şelalesi, özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerini kendine çeken bir doğa harikasıdır.

Heyelan sonucu oluşan Tortum Gölü'nün yakınlarında bulunan bu şelale, doğa fotoğrafçıları ve doğa severler için bir cennettir. Burada düzenlenen doğa gezileri ve fotoğrafçılık etkinlikleri, doğanın büyüleyici güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika bir fırsattır. Ayrıca Tarihi Erzurum Evleri gibi Erzurum tarihi yerleri de unutmamak önerilmektedir.

Türk Hava Yolları ayrıcalıkları ile Erzurum Uçak Bileti Ayrıcalıkları

Erzurum’a iş ya da tatil amaçlı bir yolculuk planlıyorsanız, Erzurum uçak bileti için THY ve onun sağladığı avantajları tercih edebilirsiniz. Birinci sınıf bir uçuş deneyiminin yanı sıra Miles & Smiles ile uçtukça mil biriktirebilirsiniz. Bunu aynı zamanda kredi kartları ile biriktirme imkanı bulabilirsiniz.



*Sponsorlu İçerik - OGÜNhaber editörlerinin bir müdahalesi bulunmamaktadır.
OGÜNhaber