Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yılın ilk yarısında 370 binden fazla hastaya sağlık hizmeti verdi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi, Bölgenin Şifa Kaynağı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yılın ilk yarısında yaklaşık 245 bin ayaktan (poliklinik) hasta, 13 bin günübirlik hasta, 16 bin yatan hasta, 66 bin erişkin acil hasta ve 33 bin çocuk acil hasta tedavi edildi. Zonguldak, Sakarya, Bolu, Kocaeli, İstanbul başta olmak üzere bölgesinde tercih edilen sağlık kurumlarından biri haline gelen Üniversite Hastanesi’ne 75 bin il dışından hasta başvurdu.

20 bin operasyon
İleri tıp teknolojisinin getirdiği tıbbi cihaz ve ekipmana sahip olan hastanede 190 bin radyolojik işlem gerçekleştirildi. Deneyimli hekim kadrosuyla multidisipliner tanı ve tedavi yöntemleri ile hizmet veren hastanede 6 aylık dilimde 20 binden fazla ameliyat ve endoskopik işlem yapıldı.
Kardiyoloji Kliniği bünyesinde yer alan Anjiyografi laboratuvarında 3 binden fazla anjiyo ve stent uygulaması gerçekleştirilirken, hizmet süreçlerini sürekli geliştiren klinik bünyesinde açılan Aritmi Merkezi ritim bozukluğu hastalarının kaliteli tedaviye ulaşmasına imkan sağladı.

Onkoloji hastaları için en iyi hizmet
Kanser tanı ve tedavisindeki gelişmeleri takip eden ve güncel tedavi yöntemlerini uygulayan Tıbbi Onkoloji Bölümümüz, yılın ilk yarısında 10 binden fazla hastaya şifa olmak için çalıştı. Öte yandan Günübirlik Onkoloji Ünitesine kazandırılan robotik ilaç hazırlama cihazı ile ilaçların el değmeden tam dozda hazırlanması sağlandı. Sadece Düzce’de değil, bölge genelinden kanser hastalarına hizmet verilen üniteye kazandırılan cihaz sayesinde doğru dozlama kolayca yapılırken, enjektör kaynaklı oluşacak hatalar ise en alt seviyeye indirildi.

Sağlık turizmde önemli adım
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Turizmi alanında önemli adımlar atıldı. Üniversite Hastanesi, Sağlık Turizm yetki belgesi alarak Türkiye’de sağlık turizmi yapabilecek hastaneler arasına girmeye hak kazandı. Yine Üniversite Hastanesi ile Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü” ile Sağlık Turizmi eğitimi verebilecek 9 üniversite arasına girerek bu konuda yetkilendirilmiş yükseköğretim kurumlarından birisi oldu.

Daha kaliteli ve nitelikli hizmet
Sunduğu hizmetin kalitesi ve niteliğini daha da arttırmak için çalışan Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde bakım ve onarıma alınan yataklı servislerde yenileme çalışmaları devam etti. Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Kardiyoloji başta olmak üzere yenilenen yataklı servisler ile tedavi mekanlarında maksimum konfor ve kalite hedeflendi. Öte yandan yemek hizmet sunumunda hasta, çalışan ve refakatçi memnuniyetinin üst düzeyde tutulması, personelin daha kaliteli ortamda hizmet vermesi amacıyla hastane mutfağı daha modern bir alana taşındı.
OGÜNhaber