Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi için başlattığı çalışmalarda Dicle ilçe merkezinde bin 750 metrelik yolu asfaltladı.

Dicle ilçesinde yollar asfaltlandı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ilçelerde yürüttüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.
Mahallelerde bozulmaların olduğu, sürüş konforunu olumsuz etkileyen yollarda yenileme ve yama çalışması yürüten ekipler, Dicle ilçesinde 1600 metre uzunluğunda olan Eski Hani Caddesinin 900 metrelik kısmında başlattığı Pmt ve Binder çalışmasını tamamladı. Yolun kalan 700 metrelik kısmında ise altyapı ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor.
İlçede 850 metre uzunluğunda olan Bağlar Mahallesi 3. Sokaktaki yolun Pmt ve Binder çalışmaları da tamamlayan ekipler, ilçe merkezinde doğalgaz ve altyapı çalışmalarında zarar gören yolları yeniledi. Bin 800 metre uzunluğunda olan Eski Eğil yolunun Pmt çalışması tamamlanırken, yolun Binder çalışması ise devam ediyor.
500 metre uzunluğunda olan Diyarbakır Caddesi ve 600 metre uzunluğunda olan 15 Temmuz Mahallesi Sars yolunun Binder hazırlık çalışmaları sürüyor.
Dicle ilçesindeki yollarda toplam 19 bin ton Pmt ve 8 bin 500 ton Binder (BSK) ile 2 bin 500 metrekare kaldırım çalışması yapılacak.
OGÜNhaber