DENİZLİ (İHA) – Denizlili öğrenci Ali Salim Yatkın’ın hazırladığı “Organ Nakli Drone” projesi, 39 ildeki 50 icathane atölyesinden üretilen projeler arasından Türkiye 3.’lüğü elde etti.

Denizlili Ali Salim’in dronlu organ nakli projesi Türkiye 3.’sü oldu


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye genelindeki icathanelerinde eğitim alan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik proje yarışması düzenlendi. 209 takımın projeleri arasından finale katılmaya hak kazanan 17 proje ise sergilemeye değer görüldü. İnsanlık Yararına Teknolojiler, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Konsept İHA Tasarımı, Akıllı Ev Sistemleri ve Serbest Teknolojiler kategorilerinde yarışan projeler, Vakfın Eyüp’teki genel merkezinde düzenlenen İcathane Festivali’nde görücüye çıktı. Projeler, akademisyenler ve alanında uzman mühendislerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Denizli’den yarışmaya katılan Salim Teknoloji sahibi Ali Salim Yatkın, “Organ Nakli Drone” projesi ile üçüncülük elde ederek 15 bin TL ödül almaya hak kazandı. Yatkın’ın ödülünü danışman hocası Mehmet Ali Yazıcı ve Denizli İcathane sorumlusu Emre Şahin ile birlikte aldı.

Denizli İl Temsilcisi Ali Durmuş, Ali Salim Yatkın’ı bu büyük başarısından dolayı tebrik ederek, “Genel Merkezimiz tarafından ilk defa düzenlenen icathane yarışmalarında derece elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Genç ve yetenekli mucidimiz Ali Salim Yatkın, ilimizin gururu olmuştur. Denizli olarak her zaman yetenekli gençlerin yanında olacağız ve projelerini hayata geçirmeleri noktasında destek olacağız. Yeter ki proje fikirleri ile bize gelsinler, icat çıkarsınlar” dedi.

Destekleri için öğretmenlerine teşekkür eden Ali Salim Yatkın ise “Hayatımda ilk defa uçağa binmenin ve İstanbul’a gitmenin heyecanını yaşadım. İstanbul’a geliş gidişimizde bana eşlik eden hocalarım ile vakfımıza çok minnettarım. Benim için farklı bir tecrübe oldu. Derece aldığım için de çok mutlu oldum. Bana bu kurs imkanını sağlayan tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Projem olan Organ Nakli Dron ise acil organ nakli sürecini hızlandırmak ve iyileştirmek amacıyla geliştirdiğim bir sistemdir. Bu dronlar hayata geçtiğinde, bir hastaneden başka bir hastaneye daha hızlı ve güvenilir bir şekilde organ nakli yapabilecektir” şeklinde konuştu.
OGÜNhaber