Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, temizlik sorununu kalıcı olarak çözmek için temizlik işleri müdürlüğü ekipleriyle birlikte Çukurova’nın sokaklarında çalışıyor.

Çukurova sokaklara tertemiz oluyor

Temizlik ekipleriyle birlikte çalışmalara katıldı
Başkan Kozay, Toros Mahallesi Muhtarı Sibel Polat, ve birim amirleriyle birlikte Toros Mahallesi’nde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına katıldı.
Kanalizasyona bağlı olmayan yer altı konteynerleri kapatılıyor
İlk olarak kanalizasyon sistemine bağlı olmadığı için mikrop yuvası haline gelen ve halk sağlığını tehdit eden yer altı konteynerinin kapatılma çalışmasını bizzat gerçekleştiren Kozay, 33 yer altı konteynerinden 18’inin kapatıldığını söyledi. Kozay, “19. yer altı konteynerini kapatıyoruz. Bunlar kanalizasyona bağlı olmadığı için halk sağlığı için zararlı” dedi.
Çukurova’nın sağlığı bize emanet
Yer altı konteynerinin altındaki hamam böceklerini gösteren Başkan Kozay, “Burada bakteriler ürüyor ve Çukurova halkının sağlığını tehdit ediyor. Buna izin vermeyeceğiz. Çünkü Çukurova’nın sağlığı bize emanet” diye konuştu.
Arazözle sokakları suladı
Kapatılan yer altı konteynerinin yerine yer üstü konteynerleri yerleştirilirken, Başkan Kozay konteyner yıkama çalışmalarını da denetledi. Süpürge aracıyla sokakları süpüren Başkan Kozay, arazözle mahalledeki sokakları portakal çiçeği kokulu suyla yıkadı.
Çiçek gibi bir Çukurova için çalışıyoruz
Başkan Kozay, “Portakal çiçeği kokan tertemiz, çiçek gibi bir Çukurova için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinleri temizlik çalışmalarını memnuniyetle karşılarken, Başkan Kozay, mahalle esnafına hayırlı işler diledi.
OGÜNhaber