Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş ve beraberindeki CHP'li kadınlar, Cafer Pekdemir’in davetiyle Diyarbakır’a gelerek kentin tarihi ve kültürel mirasını keşfetti.

CHP'li kadınlar Diyarbakır'a çıkarma yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir'in daveti üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş, beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır'a gelerek kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.
 
Cafer Pekdemir, bu ziyaretin iki gün süreceğini ve Diyarbakır'ın önemli tarihi mekanlarının gezileceğini belirtti. Pekdemir, bu gezinin tamamen kültürel bir amaç taşıdığını ve siyasi bir boyutunun olmadığını vurguladı. "Ankara Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'a Diyarbakır’ı ziyaret etmesi için bir davet gönderdim. Kendisi Türkiye Tarihi ve Kültür Birliği Başkanı olduğunu söyledi ve en kısa zamanda Diyarbakır'a geleceğini belirtti. Ardından eşi Nursen Yavaş'ı da davet ettim. Sağ olsun bizi kırmadı ve bugün Diyarbakır'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuz bir grup ile birlikte geldiler," diye konuştu.
 
Pekdemir, Diyarbakır'ın tarihî ve kültürel mirasının önemine dikkat çekerek, "Özellikle Atatürk Evi'ni ve dünyada ikinci sırada yer alan surlarımızı ziyaret etmelerini istedim. Tüm milletvekillerini ve siyasi liderleri Diyarbakır’a davet ediyor, bu eşsiz şehri gelip görmelerini öneriyorum," dedi.
 
Heyette ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun eşi Nilgün Çavuşoğlu, Beypazarı Belediye Başkanı'nın eşi Hilal Kasap, Mamak Belediye Başkanı'nın eşi Ayşe Şahin ve Elmadağ Belediye Başkanı'nın eşi Fatma Aşkın da yer aldı.
OGÜNhaber