Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan’ın Yumurtalık istikametinden giriş yolunu duble yola dönüştürüyor.

Ceyhan’ın giriş yolu duble yol oluyor

Aydar, ilçenin giriş yollarında yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek için önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Yumurtalık istikametinden otoban bağlantı yolu ile Uğur Mumcu Bulvarı’nın başlangıcı arasında tek şeride düşen Ceyhan girişi, genişletilerek çift şeritli duble yol yapılıyor. Ceyhan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ’uyumla, birlikte’ çalışmalar yürüttüğüne vurgu yapan Aydar, yaptığı açıklamada, "Ceyhan’ın girişinde yaşanan trafik sorunlarına kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla bu projeyi başlattık. Trafik akışının daha rahat ve güvenli hale gelmesi için yol genişletme çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Amacımız, Ceyhanlı hemşerilerimize daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı sunmaktır" dedi.
Aydar, "Bu proje ile birlikte, özellikle yaz aylarında Yumurtalık istikametinden Ceyhan’a girişte yaşanan trafik yoğunluğunun azalması ve ulaşımın daha akıcı hale gelmesi hedefleniyor. Ceyhan Belediyesi, bölgedeki ulaşım altyapısını güçlendirmeyi ve şehir içi ulaşımı daha konforlu bir hale getirmeyi amaçlıyor. Yol genişletme çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor" diye konuştu.
Aydar, Ceyhan’ın modern ve güvenli ulaşım ağına kavuşturmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Ceyhan Belediyesi olarak daha önce yaptığımız çalışmalarla şehir içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlattık. Şehir merkezinde İstasyon Caddesi ve sanayi bölgesine akıllı kavşaklar hizmete açtık. Ayrıca, İsmet İnönü Koşu, Spor ve Gençlik Parkı yanına yeni bir caddeyi vatandaşların hizmetine kazandırdık. Ceyhan’ımıza hayırlı olsun" dedi.
Ceyhanlı vatandaşlar, yol genişletme projesine duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Aydar’a teşekkürlerini iletti.
OGÜNhaber