DENİZLİ (İHA) – Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 9 bin metrekarelik parselin imar planı değişikliğiyle yapılaşmaya açılmasına tepki gösteren Şemikler Mahallesi sakinlerine destek verdi.

Çavuşoğlu ve Doğan yapılaşmaya tepki gösteren Şemikler sakinlerine destek verdi


Merkezefendi ilçesine bağlı Şemikler Mahallesi’nde bulunan 9 bin metrekare büyüklüğündeki arazi ile ilgili imar planı değişikliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Cumhurbaşkanı kararıyla planı değişikliği onaylandı. Karara tepki gösteren Şemikler Mahallesi sakinleri, 40 yıllık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda bir araya gelerek, karara tepki gösterdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da mahalleliye destek verdi.

Bu karar kapsamında söz konusu alanın yapılaşmaya açılacağını savunan Şemikler Mahalle Muhtarı Ali Kuş, “Bu alan spor alanı olarak kullanıyordu. Yaklaşık 500 çam ağacı var ve bu ağaçları kesip 5 katlı bina dikmek istiyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Ağaçlarımızı kesmesinler. Biz plan değişikliğine itiraz etmek için imza kampanyası başlattık” dedi.

“Buranın özelleştirilip bir holdinge geçeceğini duyunca bir yazı yazdık” diyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Burada çok güzel ağaçlarımız var. Merkezefendi’ye baktığımızda yapılaşmanın fazla olduğu bu dönemde buranın yeşilinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Eşdeğer spor alanlarının gösterilmesi gerekiyor. Merkezefendi büyüyen, gelişen bir ilçe. Bizim spor alanına, yeşile ihtiyacımız var. Burası spor alanı ama yine de bu ağaçların kesilmemesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hazine’den eşdeğer spor alanı gösterilebilir. Şartlarımız çok uygun. Burada plan değişikliği yapılırken ‘Uygun mu’ diye bize bir görüş sorulmuş. Biz görüş olarak burada bir plan değişikliğinin uygun olmadığını, şartların tutmadığını belirttiğimiz halde bu görüşümüz hiç dikkate alınmadan bu plan değişiklikleri yapılmış. Biz de gerekli itirazları yapacağız. Konunun takipçisi olacağız. İlçemize spor alanları yapılsın ama bu yetişmiş ağaçların kesilmemesi gerekiyor. Eşdeğer spor alanının gösterilmesi gerekiyor. Mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Merkezefendi Belediyesi ve Şemikler Mahallesi sakinlerinin yanında olduklarının altını çizen Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ise şöyle konuştu:
“Merkezefendi ilçemiz Şemikler Mahallemizde yürürlükteki mevcut imar planında "spor alanı" olarak planlı olan ve içinde 40 yıllık çam ağaçlarının yer aldığı yaklaşık 10 bin metrekarelik parselin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ticaret ve konut alanı olarak rant amaçlı yapılan plan değişikliğinden bir an evvel vazgeçilmesini istiyoruz. Kaldırılan spor alanı yerine eşdeğer alan ayrılmadan yapılan İmar kanununa açıkça aykırı olan bu uygulamanın iptali için dava sürecini ivedilikle başlatacağız ve bu konuda başta Mahalle Muhtarımız Ali Kuş ve hemşehrilerimizin yanında olup seslerine ses olacağız”
OGÜNhaber