Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan 17 halk plajı Mavi Bayrakla ödüllendirildi. Sarısu Halk Plajı ve Sarısu Kadınlar Plajı’na Mavi Bayraklar çekildi.

Büyükşehir’in 17 plajına Mavi Bayrak

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, Türkiye’nin en çok Mavi Bayrağa sahip ili olma özelliğini bu yıl da korurken, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak projesi kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan 17 halk plajı bu yıl da Mavi Bayrakla ödüllendirildi. Deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine verilen önemi, plajların hijyenini ve güvenilirliğini uluslararası anlamda teyit eden Mavi Bayrağı 17 ayrı plajında dalgalandıran Büyükşehir Belediyesi, tüm plajlarda duşlardan giyinme kabinlerine kadar her ihtiyaca cevap veriyor.

Mavi Bayrak göndere çekildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi ANET A.Ş tarafından işletilen Sarısu Halk Plajı ve Sarısu Kadınlar Plajı da 2024 yılı Uluslararası Mavi Bayrak ödülü ve sertifikası almaya hak kazandı. ANET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Cengiz, kazanılan bayrağı Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte göndere çekti.
Antalya’nın dünyanın en güzel kenti olduğunu, bu güzelliği korumak için de çalıştıklarını söyleyen Nuri Cengiz, "Uluslararası standart anlamı taşıyan Mavi Bayrakları bu yıl da plajlarımızda göndere çektik. Bunun sevincini yaşıyoruz. Mavi Bayrak, sağlıklı yüzme suyu, güvenli bir plaj ortamı, engelli hizmetleri ve kullanıcılar için donanımı garanti eden bir kalite belgesidir. Sarısu Plajı Antalya’nın en güzel plajlarından bir tanesidir ve burası Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlar ile bu ödülü almaya hak kazanmıştır" diye konuştu.

"Sarısu, Antalya halkınındır"
Son dönemde Sarısu Mesire Alanı’nda yaşanan gelişmelere de değinen ANET A.Ş Başkanı Nuri Cengiz, şunları söyledi: "Sarısu Antalya halkınındır ve halkının kalmalıdır. Kazanılan Mavi Bayrak, bu plajın kıyılarının temizliğini, piknik alanlarında ziyaretçilerin daha uygun ve konforlu ortamlarda vakit geçirebilmeleri anlamında Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası bir standardı gözettiğimizin bir göstergesidir. Plajlarımızın, denizimizin, doğamızın ve çevremizin sürdürülebilir bir anlayışla korunarak, burada ticari bir mantıktan öteye halkın kullanımında kalmasını sağlanmalı. Plajlar halkındır halkın kalmalıdır. Bütün sıkıntılara rağmen özellikle Sarısu Plajı’nnın halkın kullanımında kalmasını sağlayacak sosyal belediyecilik anlayışını sürekli kılacak çalışmalara devam edeceğiz."
OGÜNhaber