Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye’ye gönderilmek üzere Mardin’in Nusaybin ilçesine getirilen insani yardım ve gıda malzemelerinin üçüncü konvoyu Suriye’nin Kamışlı kentindeki yetkililere gönderildi.

BM üçüncü insani yardım konvoyu Kamışlı'ya ulaşıldı

İHA - BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Bölge Sözcüsü Iyad H. Nasr, BM tarafından Türkiye’nin Nusaybin Sınır Kapısı'na Suriye’ye gönderilmek üzere 78 araçtan oluşan ve içerisinde yatak, malzemeleri, battaniye, yatak, aile kiti, hijyen kiti, ilaç ve tıbbi malzemeleri getirerek Suriye’ye ulaştırdıklarını ifade etti.

Konvoyun BM’ye ait WFP, UNHCR, UNICEF, WHO ve IOM gibi kuruluşlar tarafından oluştuğunu belirtti. Iyad H. Nasr konuşmasına şöyle devam etti:
"BM Türkiye’den ilk defa Suriye’ye insani yardım konvoyu sevk göndermiştir. Bu önemli bir adımdır ve bunun devamının gelmesinin umut ediyoruz. Bugün burada BM konvoyunun son araçlarını sevk ediyor olacağız. Bundan sonra genel merkezlerimize ve ofislerimize dönerek, insani yardım konvoyları planlamaya başlayacağız. Bu insani yardım malzemelerinin Suriye’ye ulaşmasını sağlayan personellerimize ve katkı sağlayanlara teşekkür ederim."

Açıklamalardan sonra sınır kapısına getirilen insani yardım konvoyu, gümrük muhafaza memurlarının yaptığı işlemlerden sonra Kamışlı'daki yetkililere teslim edildi.
OGÜNhaber