İsrail’in işgali altındaki Filistin’in Batı Şeria bölgesinde katıldığı bir gösteride İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, İzmir’de törenle karşılandı. Eygi’nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Batı Şeria’da İsrailli askerlerin öldürdüğü Ayşenur için İzmir’de tören

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria topraklarında İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, İstanbul’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirildi. Havalimanında gerçekleşen törene Ayşenur Ezgi Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi ve kuzeni Şerif Sarper Eygi’nin yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, İzmir milletvekilleri, siyasi parti, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Şehit Eygi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, uçaktan alınarak cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Polis mangası cenazeyi tören alanına taşırken, İzmir İl Müftüsü Sinan Kazancı törende dualar okudu. Törenin ardından şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Özel: "Filistin davası Türkiye’nin davasıdır"
Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenin ardından açıklamalarda bulundu. Özel, "Filistin davası, bütün Türkiye’nin davasıdır. Ama bilhassa solun davasıdır. 1970’lerde nasıl bir başımıza Filistin’in arkasında durduysak, bugün de her türlü hamasetten, iç siyasete alet etme çabalarından ve Filistin davasını sanki sağ görüşün davası gibi göstermeye çalışanların hedefinde olan Filistin, tüm solcu ve sosyal demokratların tam burasındadır. Bunu biraz önce naaşını karşıladığımız evladımız, hayatıyla ödeyerek göstermiştir. Aydın Büyükşehir Belediyemiz ve Didim Belediyemiz takip ediyor. Yarın cenazesi Didim’deki törenden sonra 13.30’da defnedilecek. CHP olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Buradan ’amasız, fakatsız olarak’ İsrail’in yaptığı devlet terörünü tekrar kınamaktır hepimize düşen. Hamas’ın saldırılarına misilleme diye başlayıp, bunu kendince fırsata çevirip, ‘meşru müdafaa’ hakkını kullanıyorum diye gösterip bir anda soykırıma girişen İsrail Devleti, bunun tarih önünde hesabını çok zor verecektir. Yahudiler büyük zulüm gördüler, soykırıma uğradılar ve bu dünyada herkes onların uğradığı soykırımın karşısında onların yanında yer aldı. Şimdi İsrail Devleti’ni yönetenlerin yaptıklarını kimse tüm Yahudilerin sırtına yüklemiyor ama tarihi mağduriyet ve haklılığı olan Yahudilerin bu duruma düşürülmesi, Netanyahu’nun bunu tüm Yahudilere yapması, ne Yahudilere ne Müslümanlara ne de dünyadaki hiçbir insana zerre kadar faydası olmayan bir iştir. Maalesef pek çok ülke de Rusya’nın Ukrayna’ya yaptıklarına karşı fevkalade titiz, katı ve korumacıyken, İsrail’in Filistin’e yaptığına sıra gelince yutkuna yutkuna, kelimeleri yumuşatarak konuşuyorlar. Bu iki yüzlülüğe de isyan ediyoruz. Biz hem CHP hem de uluslararası alanda Türkiye’yi temsil eden sol sosyal demokrat bir parti ve geleceğin iktidar namzeti bir parti olarak, dostumuza düşmanımıza ’Doğru tarafta durun, Filistin’in yanında olun ve bir kez daha İsrail’i durdurun’ diyoruz" diye konuştu.
OGÜNhaber