Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü öğrencileri, hazırladıkları insansız hava araçlarını, model uçakları ve model roketleri gökyüzü ile buluşturdu. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Öğrencilerimiz ülkemiz için güç çarpanı olacak eserleri üreteceklerdir” dedi.

Başkan Sandıkçı: “Öğrencilerimiz ülkemiz için güç çarpanı olacak eserleri üreteceklerdir”

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü öğrencileri hazırladıkları insansız hava araçlarını, model uçakları ve model roketleri gökyüzü ile buluşturdu. İlçede düzenlenen şenlikte, uzman eğitmenler gözetimde tasarımları ve üretimleri kendilerine ait olan roketleri gökyüzüne ateşleyen Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü öğrencileri, çalışmalarıyla takdirleri topladı. Çocukları ve gençleri bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitimlerle buluşturmaya devam ettiklerini vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde gerçekleştirdiğimiz programlarla, yerli ve milli teknoloji konusunda farkındalık oluşturuyoruz” diye konuştu.
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Deneyap Havacılık ve Uzay Teknolojileri Proje Şenliği heyecan dolu anlara sahne oldu. Öğrencilerin hazırladıkları insansız hava araçlarını, model uçakları ve model roketleri görücüye çıkardığı şenlikte, öğrencilere ödül takdimi gerçekleştirildi. Jüri değerlendirmelerinin ardından yapmış oldukları tasarımlarla birincilik ve dereceler elde eden öğrencilere ödüller verildi. Canik’te bilim ve teknolojiye yönelik programlar gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin önemli hedeflerinden biri de, öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında yenilikçi bakış açısı kazanmalarıdır. Yürekten inanıyoruz ki öğrencilerimiz, aldıkları eğitimlerle Milli Teknoloji Hamlesi’ni daha ileriye taşıyacaklarıdır. Ülkemiz için güç çarpanı olacak eserleri üreteceklerdir” ifadelerine yer verdi.
OGÜNhaber