Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mart ayında açılan Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde, Yenişehir Kent Konseyi tarafından hazırlanan ’Hayvan Hakları Tutum Belgesi’ni imzaladı.

Başkan Özyiğit, Hayvan Hakları Tutum Belgesini imzaladı

Hayvanların yaşatılması ve korunması amacıyla Yenişehir Kent Konseyi tarafından hazırlanan ’Hayvan Hakları Tutum Belgesi’ni imzalayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Belgin Gürağaç, mahalle muhtarları, Yenişehir Belediye Meclis üyeleri ve hayvanseverlerle birlikte hayvan bakımevini gezdi. Bakımevinde devam eden çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Özyiğit, “Bakımevimizi mart ayında hizmete açtık, kentimizde ihtiyaç vardı. Mersin Üniversitesi 15 bin dönümlük bu alanı bize tahsis etti. Şu anda 65 köpek ve 46 kediye ev sahipliği yapıyoruz. Mart ayından bu yana 380 kedi ve 20 köpeği kısırlaştırdık. Burada birlikte yaşadığımız canlıları doğru ortamda yaşamlarını sağlıyor ve sahiplendiriyoruz. Bu çalışmaları yapmamızda bize destek olan, bizleri teşvik eden gönüllülerimize teşekkür ediyorum" dedi.

“Sahiplenilen kedi ve köpeklerin bir yıllık mamaları Yenişehir Belediyesi tarafından karşılanacak”
Yenişehir Belediyesinin hayvan bakımevinden sahiplenilen kedi ve köpeklerin bir yıllık mamalarını Yenişehir Belediyesi olarak karşılayacaklarını söyleyen Özyiğit, “Sorumluluğu ortaklaştırmak adına teklifte bulunacağız. Sahiplenilen kedi ve köpeklerin bir yıllık mamaları Yenişehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Biz hayvanların her şeyinden faydalanıyoruz. Onlar bizim çizgi filmlerimizde, onlar çocuklarımızın oyuncalarında, filmlerimizde. Doğru bir uygulama ile biz, Türkiye’de sokak hayvanlarını sorun olarak değil, birlikte yaşamaktan mutluluk duyacağımız bir hale getirebiliriz" diye konuştu.

“Buraya sık sık geliyorum ve gördüğüm manzara beni hep mutlu etti”
Yenişehir Belediyesi olarak hayvan bakımevinde gönüllülerle birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Özyiğit, desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Burada birlikte güzel işler yağacağız. Yüzümüzün akıyla çıkacağız. Burada dilsiz canlılarımızı almışız, onları rehabilite etmekle alakalı bir sorumluluk üstelenmişiz. Buraya sık sık geliyorum ve gördüğüm manzara beni hep mutlu etti. Bizi kaygılandıran bir yasanın Meclis gündeminde olduğu bir dönemde ’Hayvan Hakları Tutum Belgesi’ni imzalamak üzere bir araya geldik. Bugün burada bir protokole imza atacağız, bunun yaptığımız işlerin yanında sembolik de bir önemi var. Yapmamız gerekenler konusunda bilgi sahibiyiz. Kent Konseyimiz böyle bir çalışma yapmış, başımızın üstünde yeri var. Ben katkı sunan tüm toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Gönüllülerimiz var, hayvan hakları derneklerinin yöneticilerin burada onlara da teşekkür ediyorum.”
Sokak hayvanları konusunda herkese sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Özyiğit, “Sokak hayvanları sorununu yok saymıyoruz. Hepimize bir sorumluluk düşüyor. Sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması, eğitilmesi ve sahiplendirilmesi konusunda çalışmamız gerekiyor” dedi.
OGÜNhaber