Gaziantep’in Araban ilçesinde 6 Şubat depreminde ağır hasar aldığı için yıkılan Aksa Cami’nin yeniden yapılması için temel atma töreni düzenlendi.

Araban’da depremde yıkılan caminin yerine yenisi yapılıyor

Gaziantep’in Araban ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Aksa Cami, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldıktan yıkıldı. Yıkılan caminin yerine Arabanlı hayırsever iş adamı Haci Şahin tarafından yeni cami yapılması kararlaştırılarak temel atma töreni düzenlendi. Toplam 240 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilecek 500 kişilik caminin temel atma törenine İlçe Kaymakamı Özgür İşçimen, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan İlçe Kaymakamı Özgür İşçimen, yeni caminin yapımını üstlenen iş adamına teşekkür etti. Cami yapımını üstlenen iş insanı Şeyh Haci Şahin ise, "Deprem sonrası yıkılan Aksa Cami’nin yerine yenisini yaptırmak benim hayalimdi. Allah’a şükür hayalim gerçekleşti. Bu güzel camimizin yapımı için vesile olan Kaymakamımız Özgür İşçimen’e teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun. Allah bir daha böylesi büyük afetler göstermesin" dedi.
OGÜNhaber