ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran’ın saldırı planlarına karşı İsrail’in savunmasına yardımcı olmak üzere Orta Doğu’ya ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri gönderilmesini emretti.

ABD’den Orta Doğu’ya çok sayıda ek savaş uçağı ve donanma gemisi

İsrail ile İran arasındaki gerginlik Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin ölümünün ardından doruğa çıkarken, Tahran’ın saldırı planları bölgede endişelere yol açtı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin daha önce Orta Doğu’ya balistik füzeleri vurabilen ilave donanma kruvazör ve destroyerlerinin gönderilmesini onaylamasının ardından bu kez de ek savaş uçağı filosu ve ilave savaş gemileri gönderilmesini emretti.
Pentagon’dan yapılan açıklamada, “Austin, ABD kuvvetlerinin korunmasını iyileştirmek, İsrail’in savunmasına verilen desteği arttırmak ve ABD’nin çeşitli beklenmedik durumlara yanıt vermeye hazır olmasını sağlamak için ABD askeri duruşunda düzenlemeler yapılmasını emretti” denildi.

USS Abraham Lincoln uçak gemisi Orta Doğu’ya gidiyor
ABD Donanmasına ait nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Abraham Lincoln’ün nükleer enerjili bir başka uçak gemisi USS Theodore Roosevelt’in yerini almak üzere Orta Doğu’ya hareket ettiği aktarılan açıklamada, “Bakan, Orta Doğu’da bir taşıyıcı saldırı grubunun varlığını sürdürmek için, Lincoln Taşıyıcı Saldırı Grubuna, şu anda Merkez Komutanlığı sorumluluk alanında konuşlandırılmış olan Theodore Roosevelt Taşıyıcı Saldırı Grubunun yerini alması emrini verdi” ifadeleri kullanıldı.
Pentagon, bölgede daha fazla kara konuşlu balistik füze savunma sisteminin konuşlandırılması için hazırlığın arttırılacağını da belirtti.
OGÜNhaber