TRT World Citizen tarafından hayata geçirilen "Humanitarian Film Festival" bu yıl altıncı kez sinemaseverlerle buluşacak.

6. "Humanitarian Film Festival" seyirciyle buluşuyor

İSTANBUL (AA) - TRT'den yapılan açıklamaya göre, festivalin ödül töreni 2 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanından orijinal filmlerin yarıştığı festivalin jüri başkanlığını, Saraybosnalı yönetmen ve senarist Aida Begic üstleniyor.

Savaş, çatışma, insan hakları gibi küresel insani sorunlara ışık tutmak amacıyla düzenlenen festivale, başta İran, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Türkiye olmak üzere birçok ülkeden, 301 film ile başvuru yapıldı.

Başvuran tüm filmler, alanında uzman ulusal ve uluslararası isimlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek.

Jüride Begic'in yanı sıra yönetmen ve şair Faysal Soysal, yönetmen ve yazar Abdulhamit Güler, yönetmen ve senarist Darin J. Sallam ve oyuncu Pelin Karahan yer alıyor.

Katılımcıların, ulusal ve uluslararası isimlerle iletişim ve iş birliği içinde olacağı, ayrıca "Oyunculuk", "İnsani Film Yapımcılığı" ve "Perde Arkası: Film Okuma" atölyelerinde yer alabileceği festival için kayıtlar www.worldcitizenfilmfestival.com adresinden yapılabiliyor.


Muhabir: Ümit Aksoy

OGÜNhaber