Ogünhaber okuyucularına özel Topoğlu’nun ‘Ramazan Diyeti’ ile aç kalmadan sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın püf noktaları haberimizin içinde. Aç kalmamak için çok yemek yeme beraberinde şişkinlik, sindirim sorunları ve özellikle bayanların kabusu olan kilo problemine Dr. Murat Topoğlu’nun diyet listesi ile son.

Ramazan ayına özel diyet listesi

İşte o diyet listesi;

İFTAR BAŞLANGICI - 2 bardak su, (2 zeytin ve 2 hurma) -2 tatlı kaşığı bal -Avuç ayası kadar pide -Bir kase çorba (domates, şehriye, mantar, sebze)(yağlı, kremalı ve unlu çorba hariç) 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (zeytin yağı, mısırözü veya ayçiçeği yağı) konulur. Ayrıca buzdolabında bekletilmiş et veya tavuk suyunun yağlı kısmı alındıktan sonra geriye kalan suyu ile de et veya tavuk suyu çorbası hazırlanabilir. Başlangıçtan sonra, ana yemeğe geçmeden 5 dakika yemeğe ara verilmelidir.

ANA YEMEK - Başlangıçlara ek olarak aşağıdakilerden sadece bir tanesi olmak şartıyla; Dönüşümlü olarak, 100-150 gr. et, tavuk, balık, biftek, deniz mahsulleri, ekmeksiz hazırlanmış köfte (5-6 adet) veya bir tabak haşlama veya fırınlanmış veya kendi suyuyla yağsız pişirilmiş sebze, ıspanak, mantar, kabak, yeşil fasulye pazı, enginar, karnabahar veya Kuru fasulye veya barbunya pilaki veya piyaz (yağsız) veya Makarna veya bulgur pilavı (1 çorba kasesi dolusu) üzerine teflon tavada yapılmış yağsız domates + sarımsak sos sıcak bir şekilde konabilir yanında yoğurt, et, peynir yenmemelidir.

NOT - İftar ve sahur arasında en az 2 bardak maden suyu (tansiyonu yüksek olanlar veya böbrek taşı düşürenler için yasak) +10 ila 12 bardak su diğer sıvılar (çay, kahve) alınmalıdır (şekersiz) haftada 2 kez 2’şer top dondurma tüketilebilir.

EK OLARAK - İlk 3 yemeğin yanında da sınırsız salata + yoğurt yenilebilir ek olarak 1 adet meyve tüketilebilir.

SAHUR - Avuç ayası kadar pide veya 1 dilim esmer ekmek+1 adet yumurta + 1 meyve + yoğurt + peynir veya Haşlanmış veya fırında hazırlanmış 2 adet orta boy patates
OGÜNhaber