Birbirinden sağlıklı mor renkli besinleri sizler için derledik.

Mutlaka yemeniz gereken mor renkli besinler

Oldukça lezzetli meyvelerden biri olan yaban mersini, içerdiği antioksidan ile vücudu çeşitli bakterilerden korur. Yeterli miktarda tüketilen yaban mersini, kanser, diyabet ve kalp hastalıklarının yüzde 50 oranında düşmesini sağlar.

Böğürtlen, gülgiller familyasından bir bitki türüdür. C vitamini bakımından oldukça zengin olan besin, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olan böğürtlenin yaprağı da güçlü bir idrar söktürücüdür.

Kırmızı veya mor lahana olarak adlandırılan sebzede, bol miktarda sülfür vardır. Sülfür bu sayede çeşitli iltihapların tedavi süreci hızlandırır. Bunlara ek olarak bağışıklık sistemine direk etki ederek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

Pancar, içerdiği yüksek miktarda A, C ve B6 vitaminleri ile Kronik hastalık türlerinin görülmesini engelliyor. Aynı zamanda kan şekerinizi düzenleyen pancar, birçok kişide görülen erken yaşlanmanın önüne geçiyor.

Patlıcan, sindirim sistemini rahatlatır. İçerdiği yüksek miktarda lif ile kabızlığı önlemede birebirdir. Aynı zamanda kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. Tabii kızartma, oturtma gibi yemeklerini hazırlarken çok yağlı yapmamaya mutlaka özen göstermelisiniz.
OGÜNhaber