Bill Gates'in blogunda hayranlarıyla paylaştığı yaz boyunca okuyabileceğiniz bu 5 kitabı sıraladık.

Bill Gates'ten yaz tatili için 5 kitap önerisi

A Gentleman in Moscow kitabı, Bolşevik Devrimi'nde Moskova'daki Metropol Hotel'de ev hapsine alınmış bir Rus'un hikayesini konu ediniyor.

Rose George'un kitabı Nine Pints, regl rahatsızlığı çeken bir kadının, aşırı derecede acıya sebep olan hastalığı ve regl öncesi ruh halini anlatıyor.

Gerçek hayattaki öğelerden faydalanan Presidents of War kitabı, ABD başkanlarının 19. yüzyıldan 1970'lere kadar büyük çatışmaları nasıl yönettiğini anlatıyor.

The Future of Capitalism kitabında modern toplumun üç farklı sınıflandırmasına yer veriliyor. Bu kapsamda şehirler ve kasabalar, üniversite mezunu vatandaşlar ve yüksek okul mezunu olmayan vatandaşlar, zengin ülkeler ve kırılgan eyaletler karşılaştırılıyor.

Jared Diamond'un kaleme aldığı 'Upheaval', roman ya da öykü gibi kurgu bir kitap değil. Diamond kitabında sevilen birini kaybetmek gibi kişisel krizlerin insana öğrettiklerinin bir ulus için de geçerli olabileceğini ifade ediyor. Kitapta bireysel problemlere çözüm üretme yöntemleri, ülkelerin zorluklara karşı izleyebileceği yollar olarak ortaya konuyor.
OGÜNhaber