Türkiye Futbol Federasyonu, kulüpler ve yayıncı kuruluş arasında anlaşma sağlandığını bildirdi.

Süper Lig'deki yayın krizi noktalandı

Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir, yayıncı kuruluşun talepleri ile ilgili gerçekleştirilen toplantı hakkında şöyle konuştu: "Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, Kulüpler Birliğinin üyeleri ile son durumun bütün değerlendirmesini, bütün şartlarını hep birlikte müzakere ettik. Bu konuyla ilgili kulüplerimizin desteğiyle beIN Sports ile son görüşmeleri yapıp, tahmin ediyorum en kısa zamanda nasıl bir anlaşmaya vardığımızı kamuoyuna ilan edeceğiz. Liglerin geç başlaması, yapılmaması, ertelenmesi diye herhangi bir şey söz konusu değildir. Biz yolumuza ümit ediyorum ki beIN Sports ile devam edeceğiz. Herhangi bir sorun olduğu da ortada gözükmemektedir. En kısa zamanda kamuoyuna açıklamamızı yapıp yolumuza devam edeceğiz.Tüm kulüp temsilcilerinin kendilerine destek olduğunun altını çizen Özdemir, "Mesele, kulüplerimizin, Türk futbolunun, hepsinden öte Türkiye'mizin meselesidir. Bu konuda da çözüm zaten hazır, inşallah bu çözümü de en kısa süre içerisinde bitirip, uygulamaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı, "Yayıncı kuruluşun talepleri ve yapılacak görüşmeler sonrasında Türk futbolu daha önce hiç karşılaşmadığı bir süreçle karşı karşıya kalabilir mi?" sorusuna, "Hayır, hiç öyle bir şey yok. Biz zaten yola çıkarken Kulüpler Birliği ile hep toplantılar yaparak bir noktaya varmayı planladık. Yapmış olduğumuz plan üzerinde de yürüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Bu sene de geçmiş senelerde olduğu gibi hedefe varmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz" cevabını verdi.
OGÜNhaber