Yargılanan darbecilerin yalan ifadelerini sizler için derledik.

Yargılanan darbecilerin yalan ifadeleri

Akın Öztürk: Darbenin bir numara adamı olarak adlandırılan Öztürk, "Akıncı Üssünün yakınlarına misafirliğe torun sevmeye geldim." dedi.

Özkan Aydoğdu: Boğaz köprüleri başta olmak üzere İstanbul'un kritik yerlerine tankları yollayan Aydoğdu, "Tankları polisin güvenliğini sağlamak için yolladım." dedi.

Hüseyin Türk: Meclisi bombalayan hain pilot, "Terörle mücadele harekatı zannettim." dedi.

Nurettin Oruç: Terör örgütünün iletişim ve propaganta sorumlusu olduğu tespit edilen ve Akıncı Üssü'nde yakalanan film yapımcısı Oruç, "Akıncı'ya hayvan belgeseli çekmeye geldim." dedi.

Adil Öksüz: Darbenin kilit ismi, "Amcam, o bölgede kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok." dedi.

Mustafa Çiçek: Karargah binasında darbeyi yönetirken kamera kayıtları olan Çiçek, "Darbeyi kızımdan öğrendim, odamdan hiç çıkmadım." dedi.

İlhan Talu: Kamera kayıtlarında darbeci hainlere emirler yağdırdıp hain planın başındakilerden olduğu görülen Talu, "Özel Kuvvetler Komutanlığından bir grubun karargaha girdiğini gördükten sonra makamıma geçtim 16 Temmuz günü saat 10.00'a kadar odamdan çıkmadım." dedi.

Hüseyin Türk: Meclisi bombalayan hain pilot, "Terörle mücadele harekatı zannettim." dedi.
OGÜNhaber