Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, otomobiller her geçen gün yenilenen akıllı fonksiyonları ile karşımıza çıkıyor.

Otomobilde olmazsa olmaz aksesuarlar

İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız vaktinizin çoğu muhtemelen trafikte geçiriyordur.

Hal böyle olunca hem güvenli hem de rahat bir yolculuk geçirebilmek için bazı teknolojik araç aksesuarı yolculuklarda size eşlik ederek, trafiğin sıkıcılığından uzaklaştırabilir.

Güvenli bir yolculuğun ilk koşulu tüm dikkati yola vermektir. Araç kullanırken zaman zaman dikkat dağıtıcı unsurlar olabilir.

Teknolojiyi aracınıza getiren aksesuarları gelin birlikte inceleyelim.

Cep telefonu araç direksiyon tutucuları. Ne kadar kontrol edilse de yolculuk anında özellikle cep telefonlarımıza gelen çağrıları ya da mesajları yanıtlamak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu yüzden araç ya da direksiyon tutucular kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.

Ayarlanabilir mekanizma ile cihazı sıkı bir şekilde tutan araç tutucu sayesinde telefonunuzu elinize almadan gelen çağrılara cevap verebilir ya da mesajları görüntüleyebilirsiniz.

Araç şarj aletleri. Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte çabuk biten şarj kullanıcılar için sorun olmaya başlamıştır.

Evden aceleyle çıktığınızda ya da telefonunuzu şarj etmeyi unuttuğunuzda araç şarj aletleri sayesinde telefonunuzu aracınızda şarj edebilirsiniz. Her model telefona uyumlu olan araç şarj aletleri size aynı zamanda zamandan tasarruf sağlayacaktır.

Bluetooth araç kitleri. Bluetooth araç kitleri kablosuz bağlantı seçenekleri sayesinde yolculuk anında sürücülere büyük kolaylık sağlamaktadır.

Gelen çağrıları yanıtlamanın yanı sıra, sevdiğiniz müziklerinize de kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca birçok araç kitinde olan sesli arama desteği sayesinde telefonunuza dokunmadan görüşmelerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Güvenli bir yolculuğun ilk koşulu tüm dikkati yola vermektir. Araç kullanırken zaman zaman dikkat dağıtıcı unsurlar olabilir.
OGÜNhaber