Otomobil dünyasının kalbi bugünden itibaren 10 gün boyunca 66. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda atacak.

66. Frankfurt Otomobil Fuarı başladı

Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve bu yıl 66’ncısı düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) kapılarını ziyaretçilere açtı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 17-27 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarın bu yılki ana teması “hareketlilik birleştirir” (mobility connects) olarak belirlendi.

Bu seneki fuarın en dikkat çekici özelliği ise neredeyse her markanın artık iyiden iyiye elektrikli otomobil fikrini alıştığını görmek oldu.

Fuarda klasik fosil yakıtlı modellerden çok ziyaretçiler geleceğin otomobilleri olarak görülen elektrikli otomobillerle yakından ilgilendi. İki yılda bir Paris Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak yapılan Frankfurt Otomobil Fuarı'na 39 farklı ülkeden bin 103 firma katılacak.

2013 yılındaki gibi 230 bin metrekarelik 33 futbol sahasına eşit bir alanda gerçekleştirilecek fuarda, 219 farklı model aracın dünya lansmanı yapılacak.

Bu yılki fuarda prömiyer sayısında iki yıl önce düzenlenen fuara göre yüzde 38 artış belirlendi.

Araç üreticileri 83, tedarikçiler 98 ve diğer katılımcılar 38 dünya prömiyeri sunacak. Ayrıca fuarda 27 Avrupa prömiyeri ve 33 de Almanya prömiyeri gerçekleştirilecek.

OGÜNhaber