Makyaj yaparken en sık yaptığımız hatalar.

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Çok fazla bronz allık sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Bronzluğu seviyor olabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında kullanılan fazla bronz allıkların yaşınıza yaş kattığını söyleyelim. Bunun yerine hafif pembe allıkları deneyin

Allığı doğru uygulamak istiyorsunuz direk elmacık kemiğinin yuvarlak kısmına değil, az bir miktar halinde elmacık kemiğinin yukarısına doğru sürmeniz gerekmektedir. Gülümseyerek allık sürmeyi denemeyin çünkü bu hareket yanaklarınızı yukarı kaldırır ve bu yüzden allığı çok alta sürmüş olursunuz

Gereğinden kalın çekilen bir dudak kalemi sizi hem 90’lardan kalmış gibi gösterecek hem de dudak kenarınızdakı kırışıklıkları daha belirgin hale getirecektir.

Çok kalın bir fondöten sürmeyin. Bu mimik çizgilerinizin daha da belirgin olmasını sağlar. Çünkü kalın fondötenler mimiklerinize göre şekillenir, bu sayede gözleriniz de ve dudaklarınızda kırışıklıklar bile çıkabilir.

Concealer en çok gözaltındaki morlukları,çizgileri ve kırışıklıkları kapatmak için kullanılan bir kapatıcı çeşididir.

Sade bir makyaj için sadece alt gözkapağınıza kalem çekebilirsiniz gibi yaygın bir inanış olsa da aslında bu doğru bir uygulama değildir. Çünkü sadece alt gözkapağına çekilen kalem hem gözünüzü olduğundan küçük gösterecek ve aşağı sarkık gösterecektir.

Pudra teni renklendirmek için değil, matlaştırmak ve kadifemsi bir yumuşaklık sağlamak için kullanılır. Pudranın kalıp gibi yüze yapışmaması için T bölgesine sürmeniz yeterli.

Açık renk fondöten cild tonunuzu daha kolay eşitler.

Çok fazla pudra kullanmamak gerekir.

Oysaki concealer bu çizgi ve kırışıklıkları daha da ortaya çıkararak çatlaklar gibi göstermektedir
OGÜNhaber