Yaz mevsiminin müzik severler için vazgeçilmezi festivaller. dansın, müziğin ve eğlencenin tavan yaptığı festivallerde tarzınızla farkınızı ortaya koymak istiyorsanız bu önerilerimize göz atmalısınız

Festival ruhunu yansıtan stiller

Festival eşittir eğlence demek olduğuna göre, rahat hareket edebileceğin kıyafetler seçmelisin. Ama ''Ben süslülüğümden ödün vermem.'', diyenlerdensen, sen de hafif bol, bohem görünümlü kısa bir elbise ya da uzun ve rahat bir elbise tercih edebilirsin. ''Ben gün boyu dans edeceğim.'' diyenlere ise önerimiz kısa şort, askılı bluz veya şort-tulum kombinleri.

Festival ruhunun kilit elementlerinden biri de etnik desenler. Sen de renk ve desenlerin dansına bizim kadar aşıksan, sezonun jokeri etnik desenli bikinilere şans ver. Tabi yaz mevsimine aldanmamak lazım, soğuk havalara karşı yanına denim ceketini de almayı unutma!

Yaz ve festival diye favori rengin siyahtan vazgeçmek istemiyorsan, festivalin cool yıldızı sen olacaksın. Tüm renkler karmaşasında sen siyahla ışık saçacaksın. Tek dikkat etmen gereken şey, siyah kombinine patlayacak renkli bir parça seçmek

Bohemya dünyasının prensesi olmak için tek parça yeter. Bohem bir elbise, püsküllü sandaletler ve son olarak vintage bir güneş gözlüğü seni festivalin en cool kızı yapacak.

Festival ruhunun kilit elementlerinden biri de etnik desenler. Sen de renk ve desenlerin dansına bizim kadar aşıksan, sezonun jokeri etnik desenli bikinilere şans ver. Tabi yaz mevsimine aldanmamak lazım, soğuk havalara karşı yanına denim ceketini de almayı unutma!

90ların simgesi haline gelen fan ve festival alanlarının da vazgecilmez giysi tişörtler. Hem şortlarla hemde de yüksek bel, pantolonlarla birlikte tercih edilen kısa giysiler, hem desenli hemde tek renk versiyonlarını tercih edebilirsin. Erkekler içinse kesinlikle bol kesim ve ince kumaşlı tişörtler öneriyoruz. Rahatlıgını garantilemek içinse, boyundan asılan kumaş ve bez çantaları tercih edebilirsin.

Kot şortun varsa sen festival insanısın! Kot şortların bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi ise her kombin ile kullanılabilir olmaları. Yani tek parçayla farklı görünümler yaratabilir ve bavulunda yer tasarrufu yapabilirsin. Şortuna eşlik edecek olan diğer giysiler ise şık mı spor mu olduğunu belirleyecek. Erkekler ise. diz üstü kot şorttan tercih edebilirsin Kot şortları denim gömleklerle birlikte kullanarak hem şık hem de uyumlu bir görünüm yaratmak mümkün. Eğer kot kumaşlarla aran iyiyse, mutlaka kor tulumlara da göz atmalısın.

Festival modası dendiğinde akla ilk gelen aksesuar şüphesiz ki şapka… Gideceğin şehirde hava şartlan nasıl olursa olsun, şapkan şıklığını tamamlamak için yanında olmalı… Kadınlar için kumaş şapka tercihleri geniş yüzeyli ve pastel renkli olanlardan yana yapılmalı. Hasır şapkalar için herhangi bir büyüklük sınırlaması yok ancak yine de çok büyük modelleri kullanmamaya özen göstermelisin. Erkekler içinse durum daha az karmaşık: hasır şapkanı renkli şort ve gömleklerinle dilediğin gibi giyebilirsin! Eğer festivalde tüm gözler üzerinde olsun istiyorsan, tek ve koyu renk kumaş şapkaları tercih et.

Botların yalnızca kışın giyildiği o günler çoktan geride kaldı… Hem kot şortlarla hem de elbiselerle birlikte sıkça rastladığımız botlara ek olarak, kovboy pizmeleri ve diz altı uzun yağmur çizmeleri de tercih ediliyor. Eğer botlarla bunalıyor ve ayaklarının fazla sıcağı kaldıramadığını düşünüyorsan sandaletlerine sanlabilirsin. Gladyatör sandaletle ayaklarını temiz tutmak zor olsada rahat edeceğin kesin. Unutmadan, hem erkekler hem kızlar botları ile kendilerine yeni bir tarz oluşturabilirler

Festivale giderken giriş biletiniz kadar önem taşıyan güneş gözlüğünde, bir klasik haline gelen pilot ve polis tarzı yine karizmatikliğinden bir şey kaybetmiyor, yuvarlak gözlükler de oldukça revaçta. Trendlerin gerisinde kalmak istemiyorsanız camlarınız mutlaka renkli ve aynalı olmalı.

Yazın en güzel renkleriyle bezenmiş çiçeklerden yapılan taçlar, şapka yerine harika bir alternatif olabilir… Hem şık bir elbiseyle hem de rahat kıyafetlerinle kolayca uyum sağlayacak saçlara alternatif olarak bandana, çiçek taçlan ya da örgülü bantlan da kullanabilirsin. Erkekler içinse yine desenli bandanalar ya da kumaş şapkalar alternatif bir seçenek olabilir. Maksat festival alanını renklendirmek! Buradan yola çıkarak son moda saç modellerine de göz kırpabilirsin.

Kolay kurulabilir ve su geçirmez çadırlar, tüm eşyalarınızı içine rahatlıkla sığdırabileceğiniz renkli ve kullanışlı sırt çantaları ve sıcak-soğuk özellikli termoslar, festival stilinizi tamamlarken hayatınızı daha da kolaylaştıracak ekipmanlar.

Yazın, güneşin ışıltısını saçlarına yansıtmak istersen, ten rengine göre bir sarı tonu seçerek festivallerde göz kamaştırabilirsin!

Neredeyse tüm festivallerin ruhunu oluşturan bohem ve hippi tarzlarına uygun modeller tabii ki açık ve doğal dalgalı saçlar. Çiçekli taçlar, fularlar kısacası tüm saç aksesuarlarıyla saçlarını süsleyebilirsin. Ama tek şart, düzleştirmeden, maşa uygulamadan kendi hallerinde kalmaları! Bunun için de, saçlarını dilersen bir gece önceden örüp uyuyabilir ya da saçlarına şekillendirici köpük uyguladıktan sonra, ellerinle karıştırıp, dalgalı görünüme kavuşabilirsin.

Uzun zamandır çok popüler olan mavi ruju sürebileceğin yerlerden birisi de müzik festivalleridir. İddialı mavi rujunu kusursuz uygulamak için adım adım ilerlemelisin. Öncelikle dudaklarını nemlendir ve dudak kalemiyle dudaklarını çerçevele. Eğer mavi dudak kalemin yoksa nude dudak kalemini kullanabilirsin. Daha sonra mavi rujunu önce dudaklarının ortasına, daha sonra kenarlarına doğru eşit şekilde sür. Mavi rujunun ıslak görünümlü olmasını istiyorsan üzerine şeffaf lip gloss sürebilirsin. Mat görünmesini istiyorsan transparan pudra uygulaman yeterli olacaktır.

Müzik festivallerinde iddialı görünmek için minik stickerları göz çevrene yapıştırabilirsin. Gün boyu dans edip, makyajının bozulmamasını istiyorsan bu stickerlar senin için çok kullanışlı olacaktır. Göz makyajında bronz far ve siyah eyeliner ile ışıltılı görünümüne uyum sağlayabilirsin.

Parıltılı geçici dövmeleri sen de deneyebilirsin! İstediğin yere uygulayabileceğin bu parlak dövmelerle herkesin dikkatini çekmen garantili, bizden söylemesi!
OGÜNhaber