Makyaj yapan her kadının kaçınması gereken o meşhur hatalar...

Bu makyaj hatalarına dikkat

Bazlar sadece makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlamaz aynı zamanda cildinize daha düzgün bir görünüm vererek, kullandığınız tonların kendini göstermesini sağlar.

Kilit nokta şu ki kapatıcı ve fondöten uygulamadan önce nemlendirilmiş bir cilt çok önemlidir; sonrasında kapatıcıyı sivilce veya lekelerin üzerine az miktar sürün. Yedirmek için uğraşmayın, bu bir kapatıcı! Daha sonra da fondöteninizi uygulayın. Kapatıcınızı pudra üzerine sürmeye çalışmayın, yamanmış bir yüz elde edersiniz.

Özellikle kırmızı gibi iddialı renkleri kullanmayı tercih ediyorsanız mutlaka dudak kalemi kullanmalısınız. Aksi takdirde rujunuz dağılabilir ve seksi görünmek isterken ortaya son derece basit bir sonuç çıkabilir.

Aşırı gözaltı kapatıcılarından uzak durun veya cilt tonunuza yakın bir tane seçmeye özen gösterin lütfen. Beyaz ile ilgili bir sorun yok ama aşırıya kaçmak ta sizi bir rakuna benzetiyor!

Göz çevrenizi aşırı derece çemberlemek yerine çekici renkler kullanarak sizin yüz hatlarınıza uygun bir stil yaratın.

Çok fazla rimel, kirpikleri kaya gibi sert gösterir. Göz makyajınız güzel bile olsa, fazla rimel kirpikleri kurutur ve göz etrafında kümelenlemelere, çapaklanmalara sebep olur. Bunu önlemek için 3 aylıktan daha eski bir rimel kullanmayın.

Sizin de kaşlarınız seyrekse veya şekli düzensiz ise, kusurları göz kalemi ile kamufle edebilirsiniz. Ancak bu işi itinayla yapmalısınız. Sanki kıl varmış gibi çok küçük ve yan çizgilerle boyamalısınız.

Yağlı cilt kirli görünür, parlayan cilt ise ışıldar. Peki bu yağlı görünümden kaçınmak için ne yapılabilir? Bir kere jel halinde allık kullanıyorsanız, bunu fondöten üzerine süngerle dağıtarak uygulayın.

Ne kadar makyaj uygularsanız uygulayın kuru bir cildi saklayamazsınız. Sabahki cilt temizleme ritüelinizden sonra cildinizi nemlendirin. Böylece makyaj uygulamanız da pürüzsüz ve saten bir görünüm kazanır.

Teninize uygun olarak şeftali ya da pembe tonlarında bir allık tercih etmelisiniz. Eğer sezonun trendlerine uymak istiyorsanız, allığınızın üzerine çok hafif bronzluk etkisi yaratan pırıltılı allıklardan uygulayabilirsiniz.
OGÜNhaber