Sonbaharda neler trend olacak?

2016 sonbahar modası

60'ların mini elbiseleri, eldivenleri, zarif bayanları ve şık silüetleri modern yorumlarla harmanlanarak 2016 kış aylarında sokaklara inmeyi heyecanla bekliyor.

2016 kışında etkisini hissedeceğimiz bir diğer dönem 70'ler. 2015 yazından 2016 kışına direk geçiş yapacak trendlerden biri olan 70'ler, kış aylarında bohem rüzgarları estirecek gibi duruyor.

2016 sonbahar/kış sezonu pek çok döneme ait moda yansımalarının görüleceği bir sezon olacak. Bunların başında ise 80'ler geliyor. Olabildiğince renkli kombinler, geometrik desenler, büyük aksesuarlar bu döneme ait birkaç ipucu.

Boğazlı kazaklar pekçok tasarımcının koleksiyonunda yer alıyor 2016 kışında. Bu kazakları elbiselerin içine giymek ise güzel bir alternatif değil mi?

Birkaç sezondur baştacı ettiğimiz bol pantolonlar, 2016 kış sezonunda da yerini ayırtmış durumda. Biraz daha ispanyol esintiler var bu kez karşımızda.

Yaz aylarında pek sevdik bu pantolon etekleri. Öyleyse neden kış aylarında da giymeyelim?

Dantelin zerafeti her sezon bambaşka bir şekilde karşımıza çıkıyor. Transparan stillerde dantel oldukça fazla kullanılırken, kimi zaman da elbiselerin yaka ve et ucu detayı olarak modaseverlerle buluşuyor.

Her sezonun favorisi deriler, artık gardıroplarımızın demirbaşlarından değil mi?

Gotik tarzı andıran, siyahın, dantelin, tülün, derinin ve kadifenin yer aldığı kombinler koleksiyonlarda dikkat çekiyordu.

Kadifenin asil duruşu, etrafa ışık saçan parıltısı ve insanın içini ısıtan yumuşacık dokusu tasarımcıların vazgeçemediği unsurlar. 2016 sonbahar/kış sezonunda kadife son sürat popüleritesine devam edecek.

Kapitone yeni sezonda heryeri sarmış durumda. Sadece montlarda değil eteklerde ve ceketlerde de karşımıza çıkıyor.

Karpuz kesimli kollar bluzlarda, ceketlerde ve mantolarda gün yüzüne çıkıyor. Yine nostaljik esintiler bu kol kesimlerinde de vurgulanmaya devam ediyor.

Kış gelinlerinin kurtarıcı parçası olan kürk etoller, 2016 kışında sokak modasıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kabanların ve elbiselerin dikkat çekici aksesuarı olarak sunulan kürk etoller, sizce de çok çarpıcı değil mi?

O bir klasik! 2016 kışında bu klasik desen renkten renge girecek ve desenin iddiası renklerin çılgınlığıyla harmanlanacak.

Hala maskülen stiller denemekten uzak duran bayanlardansanız, bu kış bunu denemek için yine bir şansınız var.

Midi boy etekler ve elbiseler hemen her defilede yer alan tasarımlar arasındaydı. Bu da demek oluyor ki, daha koca bir kış midi eteklerimizle harika kombinler yaratabiliriz.

Militer kıyafetleri andıran kesimler ve asker yeşili koleksiyonlarda varlığını yeni sezonda yine sürdürecek.

Parça kumaşların biraraya getirilerek oluşturdukları modeller oldukça renkli ve iddialı. Patchwork tekniği ile hazırlanmış kıyafetleri pekçok tasarımcının koleksiyonunda görüyoruz.

Payetler de koleksiyonlarda oldukça fazla vurgulanan parçalardan biri. "Payetlerin modası geçti" diye sakın gardıraoplarınızdan kaldırmayın.

Asi ruh 2016 kışını da kasıp kavuruyor olacak. Punk tarzının olmazsa olmazları siyah deri parçalar ve zımbalar, bu trendin müdavimleri için, tasarımcılar tarafından yeniden yorumlandı.

"Püsküller her yerde" demekten ben bıktım ama tasarımcılar bu püskülleri her yere koymaktan bıkmadı. Şaka bir yana, yine püsküller kıyafetlerin her yerinde konumlanacak.

Süetin naifliği toprak tonlarıyla buluştuğunda, şimdiden sonbaharın büyüleyici havasını hissettirmiyor mu?

Trikolar kış aylarında nasıl da sıcacık tutar bizi. Neyse ki tasarımcılarda böyle düşünüyorlar. Yeni sezonda biz bayanlar için birbirinden güzel triko elbiseler tüm markaların koleksiyonlarında olacak.

Tüyler kıyafetleri hareketlendiren zarif detaylar arasında. Bu tüy detaylar, 2016 sonbahar/kış sezonunda yine karşımıza çıkacak.

Yeni sezonda zımba detaylar kıyafetlere parıltı ve hareket katacak.

Kışın sakın renklerden uzak durmayın. Aksine en iddialı renklerle sokaklar sizleri bekliyor olacak.
OGÜNhaber