Televizyonda hangi filmler var? İşte 19 Temmuz Cuma TV'de film programı...

TV'de bugün film ekranı / 19 Temmuz Cuma

Sinema TV // 19.30 // Sanık - Accused // Bir hemşire olan Lucia, 7 bebeği ve yaşlı bir hastayı öldürmekle itham edilerek ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaktadır... // Hollanda’da görülen en tartışmalı davalardan birini beyazperdeye taşıyan film psikolojik gerilim türünde. Paula van der Oest’in yönetmenliğini üstlendiği projede Lucia ‘yı Ariane Schluter canlandırıyor.

Kanal D // 20.00 // Son Ultimatom - The Bourne Ultimatum // Jason Bourne Amerika'nın kirli oyunlarına alet ettiği ajanlardan sadece biridir. Tüm dünyadan gizli yürütülen bir projenin kobayı olan ajan, deha zekasına ve üstün derecede bir savaşma yeteneğine sahiptir. Serinin üçüncü ve son filminde, Jason Bourne kaybolan geçmişinin izini sürmeye devam ediyor. Hafızasının en ücra köşelerinde canlanan parçalı hatıraları birleştirip kim olduğunu öğrenmeye çalışan talihsiz ajan, bu süreçte peşinde olan 'yaratıcılarından' kurtulamayacaktır. Bu üstün yeteneklere sahip ajanı bir an önce ele geçirmeye çalışan yetkililer, Bourne'u geçmişinden alıkoyabilecek midir? // Robert Ludlum'un aynı isimli kitabından uyarlanan Bourne serisi, ajan filmleri türünün en önemli serilerinden biridir. Bilhassa üçüncü filmi olan 'Son Ultimatom' için serinin en kusursuz filmi olduğunu söyleyebiliriz.

tv8 // 20.00 // Sonsuz Aşk // Zeynep, küçük şeylerle mutlu olan, kardeşi ile kurduğu küçük düzeninde yaşayan bir kadındır. Can ise genç yaşta profesör olan işine bağlı bir cerrahtır. Hiçbir ortak yönleri yokmuş gibi görünen Can ve Zeynep aniden ve beklenmedik bir şekilde birbirlerinin hayatlarına girdiklerinde, sonsuz bir aşkın içine düşeceklerdir fakat bu aşk beraberinde aşılması çok zor engelleri getirmektedir... // Yönetmenliğini Ahmet Katıksız'ın, senaristliğini Deniz Akçay Katıksız'ın üstlendiği filmin başrolünde ünlü oyuncular Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım yer alıyor.

Beyaz TV // 21.00 // Üç Kral - Three Kings // Bir grup maceraperest Amerikan askeri Irak’taki Körfez Savaşı’nın hemen ardından ülkelerine dönmeyip, çölün derinliklerinde gömülü olduğu söylenen bir hazineyi bulmaya karar verirler. Bir haritanın kılavuzluğunda yaşamlarını değiştirecek ve onları onurlu bir mücadeleye sürükleyecek macera dolu bir yolculuğa adım atarlar. Açıkgözlü askerler bu yolculuk ile Iraklı sivil halkın o ana kadar hiç görmedikleri yüzünü görürler ve yolculuğun sonunda bir seçim yapmak zorunda kalırlar. // 2000 yapımı bu filmin yönetmen koltuğunda David O. Russell oturuyor. Başrollerde ise George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze var.

Sinema TV // 21.30 // Aşk ve Merhamet - Love and Mercy // Münzevi müzisyen Brian Wilson'ın hayatını anlatan film, sanatçının 1960'lı yıllardaki başarılarından The Beach Boys günlerine uzanan bir çizgide ilerliyor. Wilson'ın hem şarkı sözü yazarı hem solist olarak sürdürdüğü sanatçı kişiliğinin yanı sıra yaşadığı psikolojik sorunlar da filmde odaklanılan noktalardan biri. Babasının yol açtığı travmaları yıllarca taşıyan Wilson'ın gördüğü tedaviler ve Melinda Ledbetter ile yaşadığı aşkın da ele alındığı filmde Wildson'ın gençliğini Paul Dano, ileri yaş dönemini John Cusack canlandırıyor. Filmin yönetmenliğini daha ziyade yapımcı kimliğiyle tanınan Bill Pohlad üstlenirken senaryosu ise The Messenger, I'm Not There ve Rampart gibi işlere imza atmış olan Oren Moverman'a ait.

tv8 // 22.15 // Tatlım Tatlım // Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve Demet Akbağ ile senelerce kapalı gişe oynadıkları Haybeden Gerçeküstü Aşk'ın film uyarlaması olan filmde aynı partide tanışan 4 ayrı çift üzerinden bir ilişkinin başlangıcından sonuna kadarki süreçler komik bir dille ele alınıyor. Filmde Gupse Özay, Büşra Pekin, Aylin Kontente,Şebnem Bozoklu, Bülent Emrah Parlak Çağlar Çorumlu, Serkan Keskin ve Fatih Artman boy gösteriyor. Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı romantik komedinin senaryosu da yine Erdoğan'a ait.
OGÜNhaber