Onlar, çeviklikleri ve güzellikleriyle atletizm pistlerinin tanrıçaları. Attıkları her adım, söyledikleri her söz tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor. İşte atletizm dünyasının en başarılı ve seksi kadın sporcuları...

İşte dünyanın en seksi kadın atletleri

Darya Klishina 15 Ocak 1991 doğumlu olan Rus uzun atlamacı, 2011 ve 2013 Avrupa Salon Şampiyonalarında altın madalya kazanmayı başardı. Aynı yıllardaki 2011 ve 2013 Dünya Şampiyonalarında ise yedincilikte kaldı.

Darya Klishina 2010 Stockholm Atletizm Şampiyonası'nda ekranları ilk kez renklendirdi. İnsanı ilk görüşte kendine aşık edebilecek güzellikte olan Darya, bir internet sitesine verdiği çıplak pozlarla magazin gündemine bomba gibi düştü.

Allison Stokke Amerika Birleşik Devletleri'ni sırıkla atlama branşında temsil eden güzel sporcu aynı zamanda bir fitness modeli. Reklam filmlerinin en çok kazanan sporcularından olan Allison, dünya çapında bir hayran kitlesine sahip.

Leryn Franco Her ne kadar elindeki ciriti istediği mesafeye atmayı başaramasa da güzelliğiyle 2012 Londra Olimpiyatları'na damga vurmuştur.

Leryn Franco Onun için "Dünyanın En Seksi Ciritçisi" dersek kesinlikle abartmış olmayız. Uluslararası oyunlarda kayda değer bir başarısı olmasa da güzelliğiyle objektiflerin radarında olmayı hep başarmıştır.

Allison Stokke Lise ve üniversite yıllarını rekorlarla geçiren Amerikalı yıldız, artık spordaki başarıları değil aşk hayatıyla gündeme geliyor. Güzel sporcu her ne kadar bir "seks sembolü" olmak istemediğini belirtse de stok sitelerinden fotoğrafları en çok indirilen sporcu...

Lolo Jones Amerika'nın gelmiş geçmiş en iyi sprinterlerinden biri olarak gösterilen Lolo, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altına koşarken, ayağı takılıp düşer ve televizyon kariyeri başlar. Hayranları bu kazaya çok üzülmez çünkü güzel sporcu artık bir televizyon yıldızıdır.

Lolo Jones Dancing with the Stars, Navy Seals ve Zombies gibi televizyon programlarında güzelliğiyle büyüleyen Lolo, "Evlilikten önce bakire kalmak, olimpiyatlardan daha zor" demiştir. Lolo Jones hiç evlenmedi. Yani hâlâ bakire...

İvet Lalova Bulgaristan'ın yetiştirdiği en önemli atletlerden biri olan Lalova, sporcu kişiliğinin yanı sıra güzelliğiyle de gündemden düşmeyen isimlerden... Ünlü sprinterin kariyerinde 2 altın ve 2 gümüş madalya var.

Ebba Jungmark İsveç'i uzun atlama branşında temsil eden Ebba, 30 yaşında. Güzelliğinin zirvesinde olan sporcu, 2012 İstanbul Salon Şampiyonası'nda dalında 2'inci oldu ve İstanbul'u kendine hayran bıraktı.

Lucimara da Silva "Bayan Kalça" olarak tanınan Brezilyalı Lucimara, 1985 doğumlu. Kariyerinde 2 altın, 2 bronz madalya bulunan güzel atlet, ülkesinin aranan sporcularından...

Ebba Jungmark Bir röportajında İstanbul'u çok beğendiğini belirten İsveçli güzel, en kısa zamanda ülkemizi yeniden ziyaret etmek istiyormuş.

İki kız annesi olan Lucimara da Silva'nın kocası da NFL'in (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) defansif beklerinden Jarrett Bush'tır.

Anna Chicherova Rusların en önemli yüksek atlamacılarından olan Anna, 2011 Dünya ve 2012 Olimpiyat şampiyonudur. Çiçerova, hem açık havada hem de salonda tüm zamanların en iyi 10 yüksek atlamacısı arasında yer almaktadır. Çiçerova, 2010 yılında hamileliği sebebiyle yarışamadığı sezona kadar dünyanın önde gelen yüksek atlamacılarından biriydi.

Anna Chicherova 2007 ve 2009 Dünya ikincisi, 2008 Olimpiyat üçüncüsü olan sporcu, Eylül 2010'da Nika isimli çocuğunu doğurdu. 2011 yılında spora dönen Çiçerova, 29. yaş gününde Rusya şampiyonasında 2,07 m atlayarak kendi en iyi derecesini ve Rusya rekorunu yeniledi.

Meghan Beesley İngilizler'in dünya atletizm sahnesine armağan ettiği önemli isimlerden biri olan Meghan Beesley, çocukluk yıllarında iyi bir balerindi. Güzel sporcu ergenlik yıllarında atletizme merak saldı.

Güzelliği kısa sürede tüm dünya tarafından fark edilen atlet, sosyal medyanın en çok takip edilen güzellerinden...

Sally Pearson 100 metre engellide hem olimpiyat hem de dünya şampiyonluğu olan Avustralyalı atlet Pearson, 2008 Yaz Olimpiyatları'nda bir de gümüş madalya kazanmıştır.

Güzel olduğu kadar mütevazı da olan Janneke, son olarak 2015'te Çin'de düzenlenen yaz oyunlarında piste çıktı. Avustralyalı atlet, aynı zamanda bir sosyal medya fenomeni.

Pearson Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2011 yılının kasım ayında Yılın Kadın Atleti seçildi. Böylece bu ödülü kazanan ilk Avustralyalı sporcu oldu.

Michelle Jenneke Dünya Jenneke'yi Barcelona'da düzenlenen 2012 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda yaptığı "ısınma dansı" ile tanıdı. Güzel atlet, Youtube'da 25 milyon izlenen bu görüntü için "O kadar dikkat çekecek bir şey olduğunu sanmıyorum." dedi.
OGÜNhaber