Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nca, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Savarona yatında bir dönem kullanılan beyaz piyano restore edilerek, üniversiteye kazandırıldı.

Savarona'daki tarihi piyano Hacettepe'de

Rektör Prof. Dr. Haluk Özen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim ve Heykel Müzesi deposunda bulunan ve konservatuvar tarafından restore edilen tarihi piyanoya ilişkin bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Haluk Özen, başta Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Munzur olmak üzere konservatuvarın öğretim üyelerinden Levent Kuterdem, Binnur Ekber ve Burak Tüzün ile piyanonun 19 Mayıs günü ses vermesine özen gösterdiklerini belirtti.

Piyanonun durumuyla ilgili 3 yıl önce bilgi aldığında çok heyecanlandığını ve hemen çalışmalara başlandığını anlatan Özen, "Piyanonun restorasyonu bir hayli emek aldı. Milli Mücadele'nin 100. yılına denk geleceğini ve bu tarihte ortaya çıkaracağımızı düşünmemiştik. Konservatuvarın yeni binasına, cumhuriyete tanıklık eden bu eseri kazandırmaktan mutluyuz. Çok anlamlı ve değerli bir eser. Bugün değeri bir kat daha fazla." dedi.
OGÜNhaber