'Ara Güler'le Göz Göze: Türkiye'den Sanatçı Portreleri' sergisi Galeri Işık Maslak'ta sanatseverlerle buluştu.

Ara Güler fotoğrafları Galeri Işık Maslak'ta

Ara Güler Müzesi ile Işık Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 'Ara Güler'le Göz Göze: Türkiye'den Sanatçı Portreleri' sergisi, Prof. Balkan Naci İslimyeli küratörlüğünde Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde yer alan Galeri Işık Maslak'ta açıldı.

Serginin açılışına iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ismin yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Yirmi dört Türk sanatçının 67 portresinden oluşan serginin açılış konuşmasını Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak yaptı.

Fotoğrafın bir mucize olduğunu ifade eden Küratör Prof. Balkan Naci İslimyeli, "Fotoğraf bugün var olan ama yarın kaybolacak olan şeyin kaydıdır. Bir tür belgeliktir. Toplumsal ve küresel bir hafızanın yapıcı taşlarından biridir. Fotoğraf sadece yaşanan güne tanıklık etmez. Kanıtlar getirir, belgeler sunar ama her belge gibi bu tanıklığın bir bilgelik katına sıçraması için Ara Güler gibi sanatçıların olması lazım. Görsel bilgiyi bilgelik katına ancak böyle sanatçılar yükseltebilir." diye konuştu.
OGÜNhaber