23. Afife Jale Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu.

23. Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nin sahipleri

Türkiye'de sahneye çıkan ilk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale anısına bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen 'Afife Tiyatro Ödülleri' düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Alican Ulusoy ve Ahu Türkpençe'nin üstlendiği törende 16 dalda ödül verildi.

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü Funda Eryiğit ve Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü Öner Erkan aldı. Yılın En Başarılı Prodüksiyonu ödülüne, 'Dünyada Karşılaşmış Gibi' oyunu ile Krek Tiyatro layık görüldü. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Ahmet Levendoğlu'na, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Berkun Oya'ya, Yapı Kredi Özel Ödülü Rüştü Asyalı'ya ve Haldun Dormen Özel Ödülü de Alice Müzikali'ne verildi.

Yılın En Başarılı Yönetmeni ödülü Çağ Çalışkur'un, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü Ceren Taşçı'nın, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülü Gökhan Azlağ'ın, Yılın En Başarılı Işık Tasarımı ödülü Yakup Çartık'ın,Yılın En Başarılı Sahne Müziği ödülü Burçak Çöllü'nün, Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı ödülü Canan Göknil'in, Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı ödülü Gökhan Yücesal'in, Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı ödülü Uğur Kanbay'ın, Yılın En Başarılı Koreografisi ödülü Beyhan Murphy'in oldu.
OGÜNhaber