Günümüzde halen tedavisi bulunamayan ilginç ve tuhaf hastalıklar.

Tedavisi bulunamayan 5 ilginç hastalık

Alien el sendromu olarak da bilinen bu hastalık ellerden birinin kontrol dışı hareketler yapması şeklinde kendisini gösteriyor. Bunlar kasılma gibi değil bilinçli yapılıyor izlenimi veren anlamlı, ancak hastanın istemediği halde yaptığı hareketlerdir. Henüz tedavisi mümkün değil.

Bu hastalığın kan ağlamak, yani gözünden kanlı yaş gelmesi şeklinde belirtileri var. Uzmanlar bu rahatsızlığın kendiliğinden oluşabildiği gibi, kadınlarda adet dönemlerinde veya herkeste göz yaralanmalarında ortaya çıkabildiğini belirtiyorlar.

Hastalığı keşfeden Cotard’ın adıyla da anılan bu hastalık sahipleri kendilerinin ölü olduğuna ya da vücutlarının bir bölümünün çürüdüğüne inanırlar.Çoğunlukla şizofreni ve bipolar bozukluğu olan kişilerde rastlanan bu hastalığa migren, tümör veya travma geçiren kişilerde de rastlanabiliyor.

Urbach-Wiethe denen hastalığı olan bir kadın, beyninde duyguların denetiminden sorumlu amigdala bölgesinin hasar görmesi sonucu başta korku olmak üzere bazı yetilerini kaybetmiştir. Hiçbir şeye karşı korku duymayan insanlar tehlikelere karşı ciddi şekilde korunmasız kalıyorlar. Bu hastalığın da tedavisi henüz yok.

Deride kaşıntı, acı ve deri altında böcekler dolaşıyor hissi uyandıran bu hastalığın nedeni ve tedavisi tam olarak bilinmiyor. Bu hastalık ayrıca ciltteki yaralarda nedeni bilinmeyen ince iplikçikler oluşmasına neden oluyor.
OGÜNhaber