Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ergani ilçemizde düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gazilerimiz ve Erganili vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Vali Güzeloğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir iftar programında buluştu

İftar programına Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in yanı sıra; Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, Ergani Kaymakamı Hüseyin Sayın, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, şehit aileleri ve gazilerimiz ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Kaymakam Hüseyin Sayın’ın açılış konuşması ile başlayan iftar programı, Diyarbakırlı Hemşehrimiz ve ülkemizin önde gelen iş insanlarından biri olan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in konuşması ile devam etti. Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, konuşmasına; “Gerçekten çok güzel bir ortamı paylaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bu gönül sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Böylesi bir hayır ve gönül işini gerçekleştirdiği için şüphesiz bunun ötesinde ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına, bayrağımızın dünyanın her kıtasında dalgalanmasına, on binlerce kişiye doğrudan iş ve aş sağlanmasına ve yaptığı birçok hayırla birçok gönül kazanmasına dönük büyük katkıları için Diyarbakır’ımızın ağabeyi, bundan sonra da Türk futbolunun ve sporunun ağabeyi Nihat Özdemir Bey’e çok teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Zenginliğin, paylaşmak, kendisinde olanı çevresine aktarmak ve onu çoğaltmak olduğunu ve buna erenlerin şüphesiz gönlü zengin olanlar olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, zenginliği gönül zenginliğinde aramanın da inancımızın, ahlakımızın, geleneğimizin bize dayattığı bir doğru olduğuna değinerek, “Buna ermek adına her birimizin tıpkı bugün paylaştığımız bu sofrada olduğu gibi kendimizde olanı, olmayana aktarmak sorumluluğu vardır” şeklinde konuştu. “Bu Ramazan ayında bu duyguları anlamak, bu duygularla yaşamak ve olmayanları anlayarak onlara katkı koymak da dinimizin, inancımızın ve ahlakımızı bir sorumluluğu ve zorunludur. Hamdolsun bunu bilen bir milleti, bunu hayata taşıyan bir medeniyeti temsil ediyoruz. İşte böyle gönül sofralarında, bir araya gelmenin, bir Allah'a inanmanın ve onun karşısında kulluğumuz ile böylesi bir iftar akşamını paylaşmanın da manevi zenginliğini yaşıyoruz. Ne mutlu buna erenlere ve bunu tüm hayatı boyunca hayata geçirenlere” diyerek sözlerine devam eden Vali Güzeloğlu, sözlerini “Rabbim bu akşam, burada yaşadığımız birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Devletimizin ve milletimizin sonsuza doğru akan yolculuğunda, daha nice böylesi güzel Ramazanlar ve akşamlarda bir araya gelmeyi nasip etsin diyorum. Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınıza da hem erişmek hem de şimdiden tebrik ederek hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu buluşmanın hazırlayanı Nihat Özdemir Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından, İmam Hatip Süleyman Temurhan’ın, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ardından akşam ezanını okuması ile iftar yemeği yendi. İftar yemeğinin yenmesinin ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır yemek duası etti. Vali Güzeloğlu, iftar sonrası vatandaşlarımızla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. Vatandaşlarla fotoğraf çekiminin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.
OGÜNhaber