19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının ve Milli Mücadelenin 100. yılı münasebetiyle, Diyarbakır Valiliği önünde tören düzenlendi.

Diyarbakır'da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100 yılı Coşkuyla Kutlandı

Valilik önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinden Rümeysa Kocaağa tarafından ‘O Geliyor’ adlı şiir okundu.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Geleneksel –Yöresel Halk Oyunları gösterisi ile devam eden törende ve Kayapınar Halk Eğitim Merkezi tarafından Horon Gösterisi yapıldı. Törende daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı minik öğrenciler tarafından judo ve jimnastik gösterileri yapıldı ve Jimnastik gösterisinin ardından minik bir sporcumuz tarafından Vali Güzeloğlu’na bayrağımız takdim edildi.

Judo ve jimnastik gösterilerinin sonrasında Kayapınar Halk Eğitim Merkezinin Geleneksel Halk Oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Program, il Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus ve Şahin Motorsikletli Polis Ekipleri ile Avrupa ve Türkiye Şampiyonları milli sporcuların beraber gerçekleştirdiği motorsikletli gösterilerle sona erdi.
OGÜNhaber