"Geçmiş dönemlerde bu oranlar daha yüksekti"
Son zamanlarda hem işletmelere, hem çalışanlara verilen eğitimlerle olumsuzluklarda önemli oranda azalma olduğunu ifade eden Korkmaz, "Geçmiş dönemlerde bu oranlar daha yüksekti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çeşitli eğitimler verilmekte gıda sektöründeki işletmelere, hem denetim hem rehberlik hizmeti verilmektedir. Gıda kontrol görevlilerimiz denetimi yaptıktan sonra kendi çalışma bölgelerinde bulunan gıda kontrol laboratuvarımıza numuneleri teslim edecekler. Analiz parametresine göre değişmekle birlikte birkaç gün içerisinde çıkacak sonuçlar. Bu işletmede yaptığımız denetimlerde etiket ile ilgili birtakım eksiklikler tespit ettik. Ürünlerde kullanılan ham madde üzerinde bazı ürün guruplarında etiket olmadığını tespit ettik. Kendilerine 15 gün süre vereceğiz. Ekiplerimiz bu işletmede tekrar denetim yapacaklar" diye konuştu.
"27 bin TL civarında bir idari para cezası verilecek"
Alınan pasta ve ekmek ürünlerinde renklendirici, koruyucu, diğer ekmek tebliği kapsamında incelemelerin yapılacağını söyleyen Korkmaz, "İncelemelerin olumsuz çıkması durumunda işletmeye 27 bin TL civarında bir idari para cezası verilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra çalışma sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, seferberlik öncesi gıda kontrol görevlileri ile bir araya gelerek görevlilere işlerini titizlikle ve dikkatle yapmaları talimatını vermişti. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen denetimlerde 7 bin 4 gıda kontrol görevlisi denetim gerçekleştiriyor. Başkent’de unlu gıda satışı yapan yaklaşık 3 bin iş yeri denetimden geçirilirken, denetimler boyunca toplam 37 bin işletme mercek altına alınacak.