YKS, Haziran ayında yapılmıştı. Adaylar istedikleri üniversiteye yerleşmek için YKS sonuçlarını heyecanla bekliyor. Peki YKS ne zaman açıklanacak? YKS tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Yks sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM üniversite sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu.

YKS, TYT, YDT ve AYT oturumu sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 18 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. YKS tercihleri ise23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak.

Tercih Yapacak Adaylara 5 Tavsiye/ 1- Tercih listesi hazırlarken önce kendi başarı sıranıza uygun bir tercih havuzu oluşturun. Puanlarınızın yetmediğini düşündüğünüz ancak çok istediğiniz birkaç bölümü listenize alabilirsiniz. 2- En çok istediğiniz bölümü en üste yazın. Sonra, kalanlardan en çok istediğinizi ikinci sıraya yazarak bu mantıkla tamamen istek sıranıza göre bir tercih listesi oluşturmalısınız. 3- Listemizi isteğimize göre sıraladığımızda daha düşük puanlı bir tercih daha yüksek puanlı bir tercihin üstüne gelebilir. Hiç sakıncası yok. Sonuçta daha düşük puanlı olmasına rağmen onu daha çok istiyoruz demek. 4- Kazanıldığında üzüntü yaratacak bir tercih kesinlikle listeye koymayın. Okumak istemediğiniz bölümlere kesinlikle listede yer vermeyin. 5- Vakıf üniversitesi tercih edeceksiniz burs ve indirim durumlarını öğrenmeli, nasıl bir ücretle karşı karşıya kalacaklarına dikkat etmelisiniz.
OGÜNhaber