Diyarbakır Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde 3000 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti veren Selahattin Eyyubi İlkokulu, eğitim kalitesini yükseltmek için Uzay Bilim ve İngilizce Dil Sokağı projesi kapsamında okul koridorlarının duvarlarını bilgi duvarına çevirerek bir ilke imza attı.

Uzay Bilim ve İngilizce Dil Sokağı

Uzay Bilim sokağında tavana monte edilmiş; Güneş Sistemi gezegenlerin Güneş’e olan uzaklıkları ve büyüklüklerine göre dizayn edildi. Sokakta Uzay ve Güneş Sistemine yaptığı bilimsel çalışmalarla ışık tutmuş bilim adamlarına ait kısa bilgilendirmeler yapıldı.

Uzay ve Bilim Sokağında 6-11 yaş aralığındaki öğrencilerin dikkatini çekecek görsel ağırlıklı temalarla Uzay ve Güneş Sistemi ile ilgili bir farkındalık yaratmak amaçlandı.

Ayrıca Dünya ve Galaksilerle ilgili çalışmalar da mevcut. İngilizce Dil Sokağında ise İlkokul 2. sınıftan itibaren İngilizce dersi ile tanışan öğrencilerin hem okulda öğrendiklerini pekiştirecek hem de günlük hayatta kullandıkları basit düzeyde bir çok sözcüğü görsel temalarla destekleyip bütünüyle İngilizce olarak öğretmek amaçlandı.

Yapılan bu çalışmaları Kaymakam Barış DEMİRTAŞ, M.E.B. İlçe Müdürü Fikret ELALTUNTAŞ, şube müdürleri yerinde inceleyerek okul müdürü Ömer ATAY'dan bilgi aldılar.
OGÜNhaber