Her öğrenci derslerinde başarılı olmayı ister.Fakat ne kadar çalışırsa çalışsın aklında hiç bir şey kalmaz.Bunun sonucunda da başarısız bir eğitim hayatı geçirir ve ders çalışmaktan soğur.Bu listemizde bilimsel olaraka kanıtlanmış ders çalışma taktiklerini göreceksiniz.

Etkili ders çalışmak için bilimsel ip uçları

Kesintisiz ders çalışmak yerine 20 seans olacak şekilde yarımşar saat çalışıp ara vermek hem zihninizin yorulmasına engel olacak, hem de konuyu daha çabuk kavramanızı sağlayacak.

Dersi hangi saatte çalıştığınız çok önemli.Bilinenin aksine uykudan hemen önce ders çalışmak etkili bir yöntem değil. Gece geç saatlerde ders çalışmak çalıştığınız konular arasında bağlantı kurmayı zorlaştırıyor. Ayrıca hafıza için de çok doğru saatler değil gece saatleri. Gündüz 15.00-16.00 aralığı bahsettiğimiz konular için ideal saatler.

Çalışacağınız konuyu kitaptan okumak doğru bir yöntem değil. Yani demek istediğimiz sadece okumak doğru değil. Peki ne yapalım? Altını mı çizelim? Fosforlu kalemlerle altını çizmek de yeterli değil. Yazarak çalışmak doğru bir yöntem. Ancak kitaptakini aynen başka bir yere geçirme yoluyla değil kendinize küçük hafıza kartları ve hatırlatma notları hazırlama yoluyla çalışmak en etkili yöntem. Bu yöntem uzun vadede hafızanızın da güçlenmesini sağlıyor.

Çıkmış sorular, çıkması muhtemel sorular ve bunlara verilecek muhtemel cevaplar. Her biri sizin için büyük önem taşıyor. Ders çalışmayı bitirdiğinizde ne kadar çok alıştırma yaparsanız o kadar iyi. Çoktan seçmeli sınavlarda yapmanız gereken basit. Benzer testler bulup bunları çözmek.

Ders çalışırken elinizin altında ihtiyaç duyabileceğiniz kırtasiye malzemelerinin hazır olması motivasyonunuzu artırır. Ayrıca bölünmenizi engeller.

Çoğu öğrenci ders çalışırken müzik dinler.Ve buna cevap olarakta daha iyi konsantre olduklarını söylerler.Ama bu kendinizi aldatmaktan başka bir şey değil.Bilimsel olarak bu durumun zihninizi yorduğu kanıtlanmış bir şey.

Ders çalışırken mesajlaşmayın. Eğer arkadaşınıza çalıştığınız konu ile ilgili bir şey sormanız gerekiyorsa da bunu lütfen seansınız bittikten sonra yapın ve bir sonraki seansa hazır başlayın.

Kendinize öğrendiklerinizi öğretmek için arkadaşlarınızın arasından birilerini bulun.Ve o kişiye öğrendiklerinizi öğretin
OGÜNhaber