Kulaktan kulağa herkes geleceğin bilgisayar tabanlı olacağını yani bu sebeple geleceğin mesleğinin Bilgisayar Mühendisliği olacağını söylerler. Peki Bilgisayar Mühendisliği olmak için hangi aşamalardan geçmemiz gerek?

Bilgisayar mühendisliği hakkında merak edilenler

Dönemimizde artık her şey teknoloji'ye yönelirken geleceğin bitmeyecek mesleği Bilgisayar mühendisliği olarak dillerden dile aktarılıyor.

Bilgisayar Mühendisi olacak aday için ilk önerilen şey en az 2 tane Programlama dili görmüş olması. Tamamen öğrenmenin aksine mantığı önceden kavrayan Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri'nin daha kolay bir şekilde okulunu bitirdiğini belirtmesidir.

Üniversite açısından Türkiye'de ilk Bilgisayar Mühendisliği alanı İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından okutulmaya başlamıştır. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında 57 kontenjan ile 477,85105 taban puanından giriş aldı.

Bu bölüm için ortalama düzeyde İngilizce önerilir. Bölümdeki yazılım dersinde çoğunlukla İngilizce terimler olacağı için anlamanız daha da kolaylaşacaktır.

Bilgisayar Mühendisliğinin çekirdek bilgi alanları ise Algoritmalar, Bilgisayar Mimarisi ve Organizasyonu, Bilgisayar dizgesi Mühendisliği, Bilgisayar grafiği, Veritabanı, Sayısal mantık, İşaret işleme, Elektronik, Gömülü sistemler, Arayüzler ve İnsan bilgisayar etkileşimi, İşletim sistemleri, Programlama temelleri, Yazılım mühendisliği, (Çok Geniş Ölçekli Tümleşim) VLSI tasarımı ve üretimi, Bilgisayar ağları ve yapay zeka.

Bilgisayar Mühendisliği'nin kurulma amacı ileri teknoloji bilgisayar uygulamalarını çoğaltmak ve var olan sistemi daha iyi bir seviyede bulundurmaktır. Bir Bilgisayar Mühendisi fikirlerini rahatlıkla geliştirebilmeli, bulunan sorunları rahatlıkla çözümleyebilmelidir.

Stajlar çoğu okulda mecburi olsa da bazı okullarda mecburi değil. Stajlarınızı mecburi olmasa da mutlaka yapın. Stajlarınızın birini yazılım firmalarında diğerini kurumsal firmalarda yapmaya çalışın. Böylece mezun olurken nasıl bir yerde çalışmak istediğinize de karar vermiş olursunuz.

Okulunuzu kazanıp 4 yıllık Üniversitenizi bitirdikten sonra artık bir Bilgisayar Mühendisi oluyorsunuz ancak sadece 4 yıllık üniversite ardından hemen işe başlamayın. Kesinlikle bu alanda Yüksek Lisans çok önemli. Okuduğunuz bölümde notlarınızı yüksek tutmaya çalışın. Çoğu üniversite ALES ve notlarınıza bakarlar. Yüksek Lisans bittikten sonra rahatlıkla uzman olarak işe başlayacağınızın garantisini kendinize verebilirsiniz.
OGÜNhaber