Dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri olan Londra, pek çok turistik sembole sahip. Thames Nehri, Big Ben ya da Hyde Park bunlardan bazıları. Kuşkusuz Londra genelindeki taksiler de bu sembollerden biri.

Londra'nın simgesi taksiler

Kentin simgesi Londra, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Avrupa'nın en büyük kentlerinin başında gelen Londra'da hal böyle olunca bir yerden bir yere gitmek için de toplu taşımanın yanı sıra taksiler de yoğun biçimde tercih edilmekte. İngilizcesiyle London Cab ya da bildiğimiz haliyle taksiler, uzun yıllardır kent hayatında aynı model ve aynı renklerle hizmet vermekte. Üstelik bu taksiler tıpkı çift katlı otobüsler gibi kentin simgesi konumunda.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında.. İkinci Dünya Savaşı sonrasında bugünkü kimliğini kazanan Londra taksileri, Austin modelleriyle Londra'nın 28 binden fazla sokağında yolcuları bir yerden bir yere ulaştırmak için hareket etmeye başladı.

Zamanla yenilendi 1950'ler ve sonrasında ağırlık kazanan Londra taksiler günümüzde yepyeni bir yüze sahipolsa da aynı model ve renklerle yolcu taşımacılığına devam ediyor.
OGÜNhaber