Bu listede göreceğiniz yollar herkesin cesaret gösterip geçebileceği yollar değil.Bakalım bu yollar hangileriymiş?

Dünyadaki en tehlikeli 10 yol

GUOLIANG TÜNELİ, ÇİN: 1970'li yıllarda köy sakinleri artık kendilerini dağın gerisindeki açıklığa ulaşmalarını sağlayacak bir yol yapmaları gerektiğine karar verdiler. Dağın yol yapılacak bir yapıda olmaması, içlerinden birçoğunun vazgeçmesine neden oldu. Ancak köyün ağası Shen Mingxin halkını ikna etmeyi başardı. Köylüler daha sonra keçilerini ve şifalı bitkilerini satarak modern çekiç ve balyoz gibi araçlar satın aldılar. En güçlü 13 köylü yolu açmak için çalışmaya başladı. 5 metre yüksekliğinde ve 4 metre enindeki 1200 metrelik yolu bitirmeleri 5 yıllarını aldı.

MAEKLONG DEMİRYOLU PAZARI, TAYLAND: İlk bakışta Maeklong Market, yüzlerce Tayland pazarından biri gibi görünüyor. Ancak pazardaki tezgahların arasından geçen trenin düdüğünü duymanız lazım! Satıcılar yaklaşık 15 km/s'lik bir hızda hareket eden tren gelirken, alelacele mallarını alıp çadırlarını birkaç saniye içinde topluyorlar.

YUNGAS YOLU, BOLİVYA: Virajlarının birçoğunda bariyer olmayan Yungas Yolu sadece 3 metre genişliğinde. Bir otobüsün dönmesinin mümkün olmayacağı virajlar, iki aracın yan yana geçmesinin mümkün olmadığı bir yer… Hava durumu tahmin edilemeyen, güneş açağını sanarken birden sisin bastığı, dünyanın en tehlikeli virajlarına bir metre önünüzü bile görmeden girdiğiniz bir yol… Bunca şeye rağmen neden o yolda hala arabalar? Anayoldan kasabalarına bağlanan tek yol bu ise fazla bir şansınız yok da ondan!

EYRE OTOYOLU, AVUSTRALYA: İlk bakışta sakin ve sıkıcı olarak gözüken bu yol, birdenbire korku filmine dönüşebilir! Özellikle gün doğumu ve gün batımı saatinde seyahat edenler bolca kanguru, deve kuşu ve bazen deve tarafından rahatsız edilebilirler. Fakat gece yarısında bu yolda seyahat edenler ise mükemmel berrak bir gökyüzü manzarasıyla ödüllendirilirler.

PAMBAN DEMİRYOLU KÖPRÜSÜ, HİNDİSTAN: Pamban Köprüsü, Hindistan'ı adalara bağlıyor. 1964 yılında Palk Boğazı'nın güçlü rüzgarları tarafından yok edildiği için rüzgar hızı 55 km/saat'i aştığında, trenler muhtemel tehlikeyle ilgili özel bir uyarı sinyali alıyor.

ŞEYTANBURNU DEMİRYOLU, EKVADOR: Bu demiryolu, 800 metre yükseklikte aynı adı taşıyan kaya üzerine inşa edilmiş. Yakın zamana kadar, turistlerin vagonlara binmelerine izin verilirdi, ancak artık yasak.

BULUTLARA GİDEN TREN YOLU, ARJANTİN: 217 kilometrelik demiryolu yolculuğu sırasında tren, 21 tünel, 42 köprü ve viyadük, 2 spiral ve 2 zikzaktan geçiyor.

LEH-MANALİ OTOYOLU, HİNDİSTAN: Karlı dağlar ve yüksek ovalardan geçerek Himachal Pradesh ile Ladakh bölgeleri arasında uzanan bu rüzgarlı yol 490 km uzunlukta. Hindistan’ın en güzel yollarından biri olarak görülüyor. Dereler ve buzullar eşliğinde dağlardan inip çıkan ve dar geçitlerden geçen bu yol kimi zaman dudak uçuklatıyor, kimi zaman da en güzel manzara ziyafeti sunuyor.

TİANMEN DAĞ YOLU, ÇİN: M.S. 260 yıllarında dağdaki bir mağaranın duvarı yıkılınca, dağ gökyüzüne açılan bir kapıya benzedi. Bu durum sonucunda dağa, ‘cennet kapısı’ anlamına gelen Tianmen adı verildi. Tianmen Milli Parkı'nın içinde bulunan dağın yüksekliği 1.279 metre. Ulaşımı ise 11 kilometre uzunluğundaki bir yolla sağlanıyor. Görünümüyle adeta bir labirente benzeyen yolda, 99 keskin viraj bulunuyor. Tianmen Yolu; tehlikeli virajları, dar yapısı ve uçurum kenarından kıvrılarak yükselmesi nedeniyle oldukça tehlikeli. Dağa teleferikle de çıkmak mümkün. Bu teleferik ise 7.455 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun teleferiği.

GOIS GEÇİDİ, FRANSA: Gün içerisinde iki kez yaşanan gelgit 4 kilometrelik yolun gözden kaybolmasına sebep oluyor. Bu nedenle, yol günde 2 kez yalnızca birkaç saatliğine kullanılabiliyor. Suların yükseldiği zamana denk gelen insanlar içinse yol kenarlarının belli noktalarında tırmanabilecekleri kurtarma kuleleri bulunuyor.
OGÜNhaber